Miss FBiH
140

Amina Smajić: Prija mi titula najljepše djevojke FBiH, no obrazovanje mi je ipak prioritet

S.H.P.
Osamnestogodišnja Amina Smajić iz Kladnja početkom mjeseca proglašena je najljepšom djevojkom u FBiH. Zahvaljujući ovoj pobjedi Smajić se kvalificirala za državni izbor najljepše djevojke koji će biti upriličen početkom oktobra ove godine.

Smajić je kazala kako je ponijeti titulu za najljepšu djevojku FBiH neopisivo lijep osjećaj ali isto tako i velika odgovornost.

"Nadala sam se da ću ući u uži izbor i steći pravo na dalje takmičenje, ali pobjedu ni najmanje nisam očekivala. Kad su se malo slegli utisci, proslavila sam pobjedu u društvu porodice i prijatelja", kazala je Smajić.

Njenoj pobjedi najviše su se obradovali njeni roditelji, a lijepa Amina smatra da je njen glavni adut za pobjedu bila njena harizma i stav, ali i to što se naučila izboriti s tremom.

"Moja porodica i prijatelji su bili iznenađeni jednako kao i ja, ali im je naravno bilo drago i podržali su me u tome kao i u svemu što sam do sada postigla. Mnogo znači podrška u takvim trenucima i to ću sigurno pamtiti cijeloga života", rekla je Amina.

Miss Federacije BiH kazala je kako joj je prioritet obrazovanje ali da se pored toga želi baviti modelingom.

"I prije titule Miss FBiH sam imala želju baviti se modelingom, ali je ova titula svakako pojačala želju i dala mi vjetar u leđa da to jednog dana i postignem. Međutim obrazovanje mi je prioritet. Željela bih se zahvaliti svojim roditeljima i prijateljima, kao i ljudima koji su glasali i na taj način me podržali, a posebno Direkciji Miss BIH za Miss Svijeta na podršci. Finalisticama koje su se sa mnom takmičile za Miss Federacije BiH koje su predivne djevojke, odlične učenice, koje imaju cilj da baš kao i ja završimo uspješno školu, da se posvetimo daljem obrazovanju i da budemo dobri ljudi, dobre majke, supruge i uspješne poslovne žene. Nadam se da ćemo prijateljstvo nastaviti i nakon takmičenja", rekla je Smajić.

U slobodno vrijeme Smajić voli svirati gitaru.

"Imam mnogo hobija ali nešto čemu se najčešće vraćam još od osnovne škole je sviranje gitare. Ne želim se profesionalno baviti time ali je pravo uživanje kad to radim za svoju dušu kao i za prijatelje", objasnila je.

Budući da se takmičenje Miss BiH za Miss svijeta održava početkom mjeseca oktobra Amina je počela s pripremama. Trudi se da sve obaveze oko takmičenja uskladi s školskim obavezama, budući da još uvijek pohađa Srednju medicinsku školu.

"Pripreme su za manje od mjesec dana i pokušavam da pazim na ishranu i da uskladim školske obaveze. Mislim da će mi pripreme s drugim djevojkama dobro doći i da ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu. Naravno da bih voljela pobijediti kao i svaka od nas, ali mi je bitnije druženje kao i novo životno iskustvo", kazala je.

Kazala je da je još uvijek rano prognozirati pobjedu na državnom takmičenju, ali vjeruje kako bi na izboru za Miss svijeta dala sve od sebe kako bi našu zemlju predstavila u najboljem svjetlu.

"Bila bi mi čast biti dio projekta koji u svom predznaku nosi naziv 'ljepota sa svrhom' jer je Izbor za Miss svijeta najjači izbor ljepote u kome učestvuje 140 zemalja iz cijelog svijeta i svaka zemlja ima svoju misiju, a to je da daju svoj doprinos kako u humanitarne svrhe tako i u odabiru raznih tema koje se obrađuju putem izbora Miss BiH a što je korisno za lokalnu zajednicu, društvo i državu", kazala je na kraju našeg razgovora aktuelna Miss FBiH Amina Smajić.