Moda i ljepota
0

Američka narednica suspendovana zbog poziranja za Playboy

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Michelle Manhart, narednica američkog zrakoplovstva koja je pozirala za februarsko izdanje magazina Playboy, razriješena je dužnosti dok se ne završi vojna istraga, saopćeno je u četvrtak.

U februarskom izdanju popularnog magazina za muškarce, koji je već na štandovima, možete pogledati fotografije sa naslovom "Gruba ljubav" na kojima narednica pozira u uniformi i s oružjem u rukama. Na nekoliko narednih stranica Manhartova se pojavljuje oskudno odjevena sa vojnim pločicama oko vrata, i na kraju potpuno gola.

"Ovakvo ponašanje narednice ne odgovara visokim standardima ponašanja koje očekujemo od naših vojnika, niti je u skladu sa vrijednostima američkog zrakoplovstva kao što su integritet, požrtvovanost i izvrsnost u svemu što radimo", navodi se u saopćenju Oscara Balladaresa, glasnogovornika američke zračne baze u Lacklandu.

"Ja nisam uradila ništa loše, pa nisam ni očekivala ovakvu reakciju", izjavila je 30-godišnja narednica za Associated Press.

Michelle Manhart je udata i ima dvoje djece, a američkim zračnim snagama se pridružila 1994. godine. Nakon uspješno obavljene misije u Kuvajtu 2002. godine, Manhartova sada radi kao instruktorica mladih regruta u zračnoj bazi u Lacklandu.