Moda i ljepota
47

FOTO / Alma Ras: Romantika je opet na cijeni

Sponzorirani članak
Posljednje pripreme sa frizerom Ensarom Dervišbegovićem
Posljednje pripreme sa frizerom Ensarom Dervišbegovićem
Proteklih dana u krugu proizvodnog pogona Alma Ras u Olovu snimljene su fotografije za kolekciju proljeće-ljeto 2013.

Da je romantika opet u modi dokazuje dizajnerski tim Alma Ras, koji je bio inspirisan romantikom proljetnog buđenja života ali i prirode, biljnog i životinjskog svijeta, nakon duge i hladne zime.

Najmlađi na setu
Najmlađi na setu
Romantika se osjeti već u samom odabiru boja, nježnim, pastelnim tonovima roze, plave, zelene, bež, koraljne ali i dezena sa uzorcima tačkica, zvjezdica, sitnog cvijeća ili leoparda. Ni detalji poput trendi volana, fine uske čipke, mašnica i saten trakica nisu ništa manje ženstveni i sa diskretnom sofisticiranošću dominiraju kolekcijom.

Alma Ras i dalje ostaje vjerna najboljim prirodnim materijalima, mekanoj viskozi, uvijek udobnom pamuku u kombinaciji sa elastanom, koji će osigurati najugodnije romantične trenutke provedene u pidžami, spavaćici, šorcu, ogrtaču i nezaobilaznom rublju od suptilne elegancije do bezbrižnih i ležernih svakodnevnih opcija.

Za prozračnu šminku bila je zadužena Maja Talović
Za prozračnu šminku bila je zadužena Maja Talović
Kolekcija proljeće-ljeto donosi i jednu novost - artikle iz grupacije Mix&Match, koji će uz dozu kreativnosti omogućiti da uz donji dio šorca ili hlača, u različitim dezenima, odaberete odgovarajuću, jednobojnu majicu, te uparite svoju idealnu kombinaciju.

Poznato je da je Alma Ras naklonjena ženama, a sa ovom kolekcijom predstavlja i jedan potpuno drugačiji muški svijet, koji je na najbolji način prezentirao bosanskohercegovački model sa svjetskom karijerom Tarik Kaljanac. Predstavljen je savremen muškarac, urban i elegantan, koji zna šta hoće, a to je osjećaj udobnosti tokom dana i noći. Prihvaćen je povratak zlatnim godinama filmskog platna što odiše novom, muškom kolekcijom ali i posebno dizjaniranom scenografijom.

Vesela atmosfera u pauzama snimanja, model Bojana Krsmanović (agencija Fox) i Tarik Kaljanac
Vesela atmosfera u pauzama snimanja, model Bojana Krsmanović (agencija Fox) i Tarik Kaljanac
Svježinu i optimizam proljeća svojim fotografijama dočarao je vjerni saradnik Alma Ras, fotograf Jasmin Fazlagić.