Sreća i tjelovježba
17

Alessandra Ambrosio otkrila tajne svoje ljepote

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedna od najljepših manekenki i najpoznatijih Victoria's Secret anđela, Alessandra Ambrosio otrkila je neke tajne svoje ljepote. Osim što je ljepotu pokupila od mame i bake, vjeruje kako je veoma bitno donositi se prema svom tijelu s poštovanjem. Dakle ispravno se hraniti i vježbati.

Ova amazonska ljepotica za Vogue pričala je o svojoj dnevnoj rutini. Kada ste sretni onda ste i lijepi, vjeruje ova lijepa manekenka, a njena sreća su njena djeca.

"Prvo šta uradim kada ustajem iz kreveta idem poljubiti i zagrliti svoju djecu. To je jedina stvar koja me izvlači iz kreveta", rekla je Ambrosio i kazala da dan započinje s doručkom.

Kazala je kako je njen savršeni doručak avokado sa svježe iscijeđenim sokom, velikom šoljicom kafe i kuhanim ili prženim jajima s kokosovim uljem.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Happy hour !!! 🌞🌴🍹

Objavu dijeli Alessandra Ambrosio (@alessandraambrosio)

Kada je u pitanju njena dnevna beauty rutina ona je kaže vrlo jednostavna ali učinkovita.

"Čistim lice, ponekad s pilingom, i volim serume protiv starenja koji su prepuni vitamina C. BB kreme s SPF-om su također izvrsne! Kosu perem dva do tri puta sedmično. Nakon što kosu operem šamponom, nanosim ultra-reparativnu masku od tjemena pa do vrhova i ostavim je deset minuta. Osim toga svaka dva mjeseca idem u salon na dubinski hranjiv tretman koji moju kosu čini fantastičnom", rekla je Ambrosio.

Ono bez čega također ne može jeste balzam za usne. Bilo da je tonirani ili superhidrirajući balzam u pitanju u torbi ih uvijek ima oko pet različitih komada.

Za oslobađanje od stresa kaže da ne postoji ništa bolje od joge ili meditacije. A kada je tjelovježba u pitanju i ostajanje u formi Alessandra obožava plivanje i odbojku.

Kada je prehrana u pitanju kaže kako tjesteninu trebate izbjegavati, a ono što bi trebalo biti dijelom vašeg svakodnevnog menija jesu velike salate i supe, te riba i meso koji su izvrstan izvor proteina.

Savjetuje i da svako jutro popijete veliku čašu prirodnog soka od kelja, krastavca, đumbira, limuna i zelene jabuke. Za užinu preporučuje bademe, neku voćku ili energetsku pločicu s chia sjemenkama.