Mostarska dizajnerica
670

Aida Mušinović predstavila svoje kreacije na Fashion Weeku u Sarajevu

Klix.ba
Od 14. do 17. aprila održavao se najiščekivaniji modni događaj 42. Nivea bh. Fashion Week Sarajevo, koji godinama daje podršku za promociju i razvoj modnog dizajna te modne i kreativne industrije u BiH. Na ovom događaju svoje kreacije predstavila je i Aida Mušinović, modna dizajnerica iz Mostara.

Na ovom višednevnom druženju javnosti su se predstavila mnoga imena domaće i inozemne modne scene, prezentirala su svoje kolekcije i ono što je aktuelno za nadolazeću modnu sezonu.

Zaštitno lice ovogodišnjeg Nivea bh. Fashion Weeka Sarajevo bila je Azra Patković iz Travnika koja je za kratko vrijeme osvojila modne piste u Milanu.

Međutim, važno je istaći kako je publiku posebno oduševila Mostarka Aida Mušinović koja je svojom kolekcijom za žene očarala sve prisutne.

"Prvi put sam se predstavila široj publici na 42. Nivea bh. Fashion Weeku Sarajevo 16. aprila u Hotelu Holiday. Naime, modeli su na najbolji mogući način iznijeli kolekciju naziva 'Believe' koja se sastoji od 16 haljina. Ona predstavlja ljubav, život, zapravo ciklus života na planeti koji smatram da je bajka i da može biti bajka ako kreirate srcem, dušom i vjerovanjem", kazala je za Klix.ba Aida Mušinović.

Svi posjetioci i gosti bili su oduševljeni ručno rađenim kreacijama, a reakcije su bile i više nego pozitivne, dok su prognoze za nastavak karijere ove mlade dizajnerice fantastične.

"Ja sam prezadovoljna, sve je proteklo u najboljem redu. Trenutno odmaram nekoliko dana i idem dalje u realizaciju novih ideja, puna elana i energije kao i uvijek", rekla je Mušinović.