Moda i ljepota
62

Aida Korman: U modi su boje!

Piše: A. Dž.
Bh. dizajnerica Aida Korman je na nedavno okončanom Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru predstavila svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2014. godine.

Ovo je već treća godina kako se Korman predstavlja na Sajmu u Mostaru, a ovaj je put ljubitelje mode počastila odjevnim predmetima sa cvjetnim i geometrijskim motivima, koji će, prema njenim riječima, biti apsolutni must-have za nadolazeću sezonu.

Svi odjevni predmeti su rađeni u pamuku i svili, a stajling su upotpunile i ručno rađene pismo torbe od eko kože, također s geometrijskim printom.

Pored pismo torbi, modeli su nosili i bejzbol kape sa našivenim cirkonima, oslikane slamnate šešire, te končani nakit.

"Za proljeće/ljeto 2014. u modi su prozračni, lepršavi materijali sa floralnim, geometrijskim motivima koji crpe inspiraciju u modernoj umjetnosti, te se nastavlja etno trend printanih afričkih materijala. Odjeća je šarena, ali obogaćena vezom i kristalima koji se nalaze i na asesoarima. U modi su boje", poručuje dizajnerica svim ljubiteljima mode i onima koji vole lijepo izgledati.

Svi modeli koje je Korman predstavila na Sajmu mogu se naći u "prodavnici ideja" (Ideas Store) u Sarajevu.

U ponudi kreatorice Korman nalaze se odjevni predmeti, maturske haljine, asesoari, kape, šeširi, tašne i nakit. Novitet u prodavnici ideja jesu i kostimi koji su ručno rađeni u tehnici "crochet".