Proljeće/ljeto 2019.
572

Adela Hodžić predstavila novu kolekciju: Transparentni materijali i igranje s tufnicama

Piše: E. Lj.
Foto: Vanja Lisac
Bh. dizajnerica Adela Hodžić predstavila je novu kolekciju za proljeće/ljeto 2019. koja je inspirisana ženskim tijelom, oblinama i jednostavno ženstvenošću.

Novom kolekcijom koju je objektivom ovjekovječila Vanja Lisac, Adela je željela ostvariti već prepoznatljivu siluetu koju gaji. U kolekciji preovladavaju nježni kremasti tonovi koji su u kontrastu sa pretežno crnim elementima dodanim na haljine i suknje.

"Detalji poput jakih crnih i sivih traka, pojaseva te rukava su tu da dodatno naglase ono što je najljepše na jednoj ženi. Transparentni materijali i igranje sa tufnicama su nešto što će svakako obilježiti proljeće i ljeto koje je pred nama, tako da su takvi materijali i komadi odjeće bili idealni kao dodatak na jednostavnu i svedenu osnovu koja se satoji od nježnih i krem boja", rekla je Adela Hodžić za Klix.ba.

Sve kreacije mlade i talentovane Adele Hodžić odišu ženstvenošću, a namijenjene su samouvjerenim damama koje se osjećaju dobro u svojoj koži. Osim dizajnom, Adela potpisuje stajling mnogih poznatih ličnosti u BiH.