{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


9,5 miliona osoba na svijetu su milioneri

S
28.6.2007. u 15:35
0
0
9,5 miliona osoba na svijetu su milioneri
0
9,5 miliona osoba na svijetu su milioneri
Broj milionera u 2006. godini povećao se za 8,3 posto i trenutno 9,5 miliona osoba na svojim bankovnim računima ima više od milion dolara, objavili su to u svom istraživanju finansijska grupacija Capgemini i investiciona banka Merrill Lynch. Porastao je broj i ultra milionera, a trend bogaćenja i dalje raste.
Prema njihovim nalazima, jak globalni ekonomski rast te zarade na berzama objašnjavaju širenja kluba "Bogatih osoba" (High Net Worth Individuals - HNWI).

Finansijska imovina koju posjeduje ova grupa ljudi iznosi 37,2 biliona dolara, što je povećanje od 11,4 % u odnosu na 2005. godinu. Singapur, Indija, Indonezija i Rusija trenutno "proizvode" najviše milionera.

"Ultra HNWI osobe" su one čiji finansijski izvještaji govore da imaju više od 30 miliona dolara. Broj takvih bogataša u 2006. godini povećao se za 11,3%, te ih danas ima cca. 94.970.

Capgemini i Merrill Lynch milionere difiniraju kao osobe koje imaju više od milion dolara u kešu, fondovima i dionicama. U to se ne ubrajaju privatne rezidencije i kolekcije umjetnina i antikviteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: