Trodnevni događaj
13

43. izdanje NIVEA BH Fashion Weeka počinje večeras u Sarajevu

A. P.
Modni događaj NIVEA BH Fashion Week Sarajevo u svom 43. izdanju donosi tri dana predstavljanja najvećih imena bh. modne scene i najboljih svjetskih brendova.

Ovaj događaj će trajati od 18. do 20. novembra, u organizaciji Udruženja modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji Abc Models Mgmt Inernational.

Publika će moći uživati u tri modne večer i to 18.11. i 19.11. u Kongresnoj sali hotela Holiday s početkom u 19 i 20 sati i u Alta Shopping Centar 20.11. s početkom u 19 sati.

Modni dvojac Neira Sinanbašić i Mateja Dujić, koje stvaraju pod imenom Mateyaneira, prvi put se predstavlja sarajevskoj publici i svečano otvara 43. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.

Modna revija Mateyaneira je na programu 18.11. u Kongresnoj dvorani hotela Holiday Sarajevo u 19 sati, kada će se predstaviti s kolekcijom “Petrichor”.

U 20 sati slijedi modna revija “Urban-Etno” jedne od naših najboljih modnih dizajnera Emine Husedžinović Ibrahimović, koja je nadahnuta bosanskohercegovačkim naslijeđem i folklorom u savremenom vidu odijevanja.

Anesa Cvetkov, Diana Fashion i modni dizajner Istok Bratić predstavljaju se s kolekcijom namijenjenom za dame koje žele da izgledaju autentično, moderno i ekstravagantno.

Nakon bogatog modnog programa sve goste očekuje after party, najavili su organizatori.