Moda i ljepota
0

27-katnica novi dom najbogatijem Indijcu

Sarajevo-x.com
Najbogatiji čovjek Indije, Mukesh Ambani počeo je izgradnju svog novog doma – veličanstvene zgrade visoke 173 metra u kojoj će živjeti sa svojom porodicom u finansijskom centru Mumbaija.

Svom novom domu dao je ime Antilla po mitskom otoku, a već sada se njena vrijednost procjenjuje na 990 miliona dolara.

[SLIKA]1[/SLIKA] Veličanstvena zgrada imat će ukupnu površinu veću od francuskog Versaillesa, a bit će dom za Ambanija, njegovu majku, suprugu i troje djece, koji bi se trebali useliti u svoj novi dom sljedeće godine. Nakon useljenja će u zgradi biti zaposleno čak 600 radnika.

Prvih šest spratova rezervisano je za parking, i to za 168 automobila koji pripadaju samo porodici Ambani. Zgrada će imati jedan sprat namijenjen samo za kućno kino i pozorište, apartmane namijenjene samo za goste i klub za zdravlje koji će se protezati na dva sprata, a nisu zaboravili ni mali vrt koji će im poslužiti za bijeg od gradske vreve.

Iako će zgrada biti visoka 173 metra, što je kod standardnih zgrada dovoljno za 60 spratova, Ambanijev dom imat će tek 27 spratova jer su stropovi zgrade čak tri puta viši nego kod standardnih stanova.

Stručnajci tvrde da je Mukeshov novi dom dio globalnog trenda za visokim i nesvakidašnjim zgradama poput onih izgrađenih u Dubaiju, Šangaju i Seulu.