Oduševila žiri
0

20-godišnja čelistica Olivia Culpo nova Miss SAD

Klix.ba
Olivia Culpo (Foto: AFP)
Olivia Culpo (Foto: AFP)
Olivia Culpo, 20-godišnja čelistica s Rhode Islanda, ponijela je lentu najljepše djevojke Sjedinjenih Američkih Država na izboru održanom sinoć u Las Vegasu.

Olivia je proglašena najljepšom Amerikankom u konkurenciji 51 djevojke iz svih krajeva zemlje. Takmičenje je bilo podijeljeno u tri kategorije: predstavljanje u kupaćim kostimima, večernjim haljinama i odgovaranje na pitanja.

Culpo je oduševila izlaskom u ljubičastom kupaćem kostimu i večernjoj haljini iste boje. Modne komentatorke Jeannie Mai i Kelly Osbourne složile su se da izgleda kao princeza.

U posljednjem krugu koji je trebao odlučiti pobjednika, lijepa Olivia je morala odgovoriti na pitanje koje je postavio jedan od gledatelja na Twitteru.

"Da li misliš da bi bilo pošteno da transrodna osoba pobijedi na takmičenju za Miss SAD?", glasilo je pitanje na koje je Olivia odgovorila:

"Mislim da bi bilo pošteno, ali mogu razumjeti ljude koji imaju otpor prema tome jer na takmičenjima postoji tradicija prirodnih žena. Međutim, danas kad ima toliko vrsta operacija i kad toliko ljudi imaju potrebu za promjenom kako bili sretniji, ja to prihvatam jer vjerujem da živimo u slobodnoj zemlji".