|

Mladi par prodao sve i krenuo na put oko svijeta, a za dva dana su izgubili sve

Mladi par prodao sve i krenuo na put oko svijeta, a za dva dana su izgubili sve
128
Klix.ba
13.2.2018. u 10:10
82
komentara
128

dijeljenja
Mladi par prodao sve i krenuo na put oko svijeta, a za dva dana su izgubili sve Tanner Broadwell i Nikki Walsh (Foto: Facebook)
Tanner Broadwell i Nikki Walsh dali su otkaz i prodali sve što su imali kako bi kupili brod i krenuli na put oko svijeta. Međutim, njihova avantura završila je nakon samo dva dana.
Ovaj par iz Colorada za brod je izdvojio 5.000 dolara, a isto toliko je koštalo njegovo opremanje. Nakon dva dana plovidbe, koja je predstavljala ostvarenje njihovih snova, udarili su u nepoznat objekt blizu obale u Floridi. Voda je ubrzo počela ulaziti u kabinu, nakon 20 minuta njihova jedrilica bila je pod vodom. Tanner i Nikki uspjeli su pozvati pomoć, a spasili su dvogodišnjeg psa Remyja i malo odjeće.

"Prodao sam sve kako bih ovo uradio, a sve smo izgubili za dvadeset minuta", rekao je Tanner za Tampa Bay Times.

Foto: Facebook Foto: Facebook


Tanner je rođen u Floridi gdje se bavio marketingom, a Nikki je upoznao u Philadelphiji. Novinarima je ispričao kako su oboje bili umorni od tog posla i kako su dvije godine planirali ovu avanturu. U međuvremenu je Tanner vozio Uber kako bi dodatno zaradio. U aprilu prošle godine prodali su sve što su imali i kupili brodicu koju su nazvali Lagniappe, a tek ove godine su odlučili krenuti u životnu avanturu.

Dva dana kasnije brod na kojem su bili je potonuo, a obalna straža im je rekla da će im trebati 10.000 dolara za uklanjanje i skladištenje broda. Tanner i Nikki trenutno imaju samo 90 dolara i preostaje im da se usele kod Tannerove majke i potraže posao. Bez obzira na sve, ne odustaju od svojih snova.

"Ne možemo tek tako odustati od svojih snova", rekla je Nikki.
Prijavi grešku


Komentari (82)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...