Novi sadržaji
2

Mini golf teren od naredne sedmice u Pionirskoj dolini

E.S.H.
Nove, stare vrijednosti polako se vraćaju u Pionirsku dolinu, a ovih dana izrada jednog novog sadržaja u ovoj zelenoj oazi teče predviđenom dinamikom i uskoro će biti finalizirana.

Riječ je o novom terenu za mini golf, koji se gradi na mjestu nekadašnjeg. Naime na lokaciji gdje je početkom devedesetih bilo igralište za mini golf, prije desetak dana počeli su radovi na izgradnji novih golf staza, a u kompletu s njima rade se i vrlo zanimljive, posebno djeci interesantne prepreke.

Mini golf igralište sastojat će se, za početak, od devet ravnih i brežuljkastih staza, a loptica će na svom putu do cilja morati proći kroz prepreke u obliku kućice puža, pedalinu, tobogan i druge. Inače ovu vrstu sadržaja Pionirska dolina imala je prije više od dvadesetak godina, a interesovanja posjetilaca za ovakvu rekreaciju u popularnoj Pionirskoj dolini potvrdila su davno izrečeno "Kada jednom započnu igrati golf, više neće prestati".

Projekat izgradnje dugo je čekao spreman, a sada su se stekli uslovi da posjetioci Pionirske doline, osim u šetnji zoološkim vrtom, u jesenjim bojama prekrasnog prirodnog ambijenta, igri i zabavi na rekvizitima i dječjim igralištima, uživaju i u ovoj sportskoj disciplini u centralnom dijelu jedinog rekreativno zabavnog centra u Sarajevu.

Mini golf terena namijenjen će biti svim generacijama, a osim najmlađih i starija populacija će već za sedam dana uživati u igri i rekreaciji. Kompletan prostor upotpunit će i zanimljiv mobilijar za odmor, posebno ambijentu prilagođenim klupama i stolovima.