lifestyle
19

Promo / Merkur Run4Lifestyle 10K Night Run: Prijave otvorene do 17. juna

U Sarajevu, 22. juna sa početkom u 20 sati, održat će se i drugo izdanje atraktivne noćne utrke od 10K, Merkur Run4lifestyle u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Merkur BH osiguranja, prilikom koje sve prisutne očekuje veliki spektakl.

Kako bi ljeto započelo aktivno i nezaboravno, 22. juni u Sarajevu će obilježiti i drugi po redu atraktivni noćni cener, Merkur Run4lifestyle 10K Night Run koji će okupiti do 1.000 trkača iz BiH i regije u centru grada Sarajeva. Sa startom u 20 sati u ulici Maršala Tita, ispred BBI centra, utrka će obuhvatiti tri kruga od po 3,3 km kroz centar grada Sarajeva te trkačima i trkačicama ponuditi nezaboravan doživljaj grada kroz tri dimenzije, počevši sa dnevnim svjetlom, zatim zalaskom sunca te ugođajem prozračne ljetne noći za kraj, a sve to uz odličnu muziku i zabavu.

Osim toga, trkače očekuje i bogat trkački paket koji uključuje: posebno dizajniranu finišersku medalju, specijalnu dri fit majicu, čip za mjerenje vremena, specijalni startni broj sa imenom, "Powerade" najkvalitetniji izotonični napitak na tržištu, "Olimpija" vodu, „"Dukat Fit" proteinski napitak, "Carslberg" alkoholno ili bezalkoholno pivo, "Sis Go" visokoperformantni gel za trčanje, čokoladicu, "Manja" proteinski kreker te croissant sendvič u cilju, "Bingo" voćnu okrepu, domaće Kantar sokove na okrepnoj stanici te bonove za popuste kod partnera Udruženja Marathon. Osim toga, Udruženje Marathon i Merkur BH osiguranje su za sve trkače i trkačice obezbijedili osiguranje u slučaju povrede na trci.

"Veoma smo zahvalni generalnom sponzoru Merkur BH osiguranju, ali naravno i svim drugim partnerima koji su prepoznali značaj ove manifestacije koja će za par godina postati regionalni brend sa više hiljada učesnika. Posebno nas raduje da naši sugrađani već nekoliko mjeseci vrijedno treniraju za ovu utrku. To je upravo i jedna od osnovnih društvenih "zadaća" udruženja Marathon koje već dugi niz godina pomaže ljudima da imaju aktivniji i zdraviji životni stil te da se osjećaju bolje i da budu u formi cijele godine", izjavio je Franjo Šola, jedan od osnivača Udruženja Marathon Sarajevo.

"Sretni smo da zajedno sa našim partnerom, Udruženjem Marathon Sarajevo već drugu godinu za redom organizujemo ovu jedinstvenu trku. Isto je odraz naših zajedničkih nastojanja u promicanju aktivnog stila života. Veliki odziv učesnika trke je potvrda da smo na pravom putu te da građani BiH prepoznaju značaj prevencije i zdravih životnih navika. To nas zasigurno motiviše da nastavimo sa ovakvim i sličnim projektima i u budućnosti", rekla je direktorica Merkur BH osiguranja, Sabina Mujanović.

Kao i svi projekti Udruženja Marathon Sarajevo, utrka Merkur Run4Lifestyle imat će i društveno odgovornu komponentu. U okviru kampanje "Trčimo za poduzetne samohrane mame“ od 6. juna do 5. jula učesnici Merkur Run4Lifestyle noćne utrke od 10 km će moći "prodavati" svoje istrčane kilometre kako bi pomogli program ekonomskog osnaživanja samohranih majki u BiH. Kampanju realizira Fondacija 787 u saradnji sa Udruženjem Marathon, a više informacija o samoj kampanji dostupno je ovdje. Prijave za kampanju moguće su ovdje.

Na trku su dobrodošli kako profesionalni atletičari, tako i rekreativci starosne dobi iznad deset godina, a online registracije i uplate moguće su do 17. juna do ponoći na web stranici Udruženja Marathon Sarajevo. Broj učesnika na ovoj trci je ograničen na prvih 1000 koji se registruju i uplate iznos startnine te su svi zainteresovani pozvani da se registruju i finaliziraju svoju prijavu što prije kako bi osigurali učešće. Svi građani su dobrodošli da kao publika izađu i podrže učesnike i učesnice i uživaju u zabavnom programu u zoni starta i cilja.

Značajnu podršku cijelom projektu pružaju: Merkur BH osiguranje, Olimpija, Carlsberg, Bingo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Symphony, Dukat Fit, Lactalis, Marriot Courtyard, Biona, BBI centar, Garmin, SCC, Muscle Freak, Manja, Penny Plus, Kantar, Ekopak, New Event, Posao.ba, Oriflame i Druga kuća. Posebnu podršku pružili su portal Klix, Antena radio te Mix radio kao medijski pokrovitelji.