lifestyle
0

Marilyn Monroe nije počinila samoubistvo?

sarajevo-x
Nedavno objavljeni transkripti razgovora između glumice Marilyn Monroe i njenog psihijatra su otkrili sasvim novi pogled na njeno stanje uma neposredno prije njene smrti 1962.

John Miner (86), koji je radio u uredu Okružnog tužioca u Los Angelesu, izjavio je da su transkripti bili dio njegove istrage smrti glumice te da njihovi sadržaji potvrđuju njegovo mišljenje da je Monroe samo bila žrtva prljave igre.

Los Angeles Times, koj je objavio isječke sa kaseta, napisao je da je Mineru bilo dozvoljeno preslušati kasete pod uslovom da njihov sadržaj nikad ne smije otkriti. Svoje obećanje je prekršio kada je dr. Greenson preminuo, a kada su i neki biografi tvrdili da je psihijatar učestvovao u teoriji zavjere protiv Marilyn.

Miner tvrdi da nije postojala nikakva šansa da glumica izvrši samoubistvo dodajući da je imala veoma određene planove za budućnost.

Transkripti otkrivaju da je bila fascinirana Shakespearovim djelima te da je jednom prilikom izjavila kako je sigurna da će osvojiti Oscara za jednu ili više uloga iz nekog Shakespearovog djela. Monroe ja također pričala o svojim seksualnim iskustvima sa glumicom Joan Crawford, propalim brakovima sa baseball igračem Joe DiMaggiom i piscem Arthurom Millerom.

Marilyn Monroe je umrla od posljedica trovanja barbituratima u augustu 1962. u 36. godini života. Njena smrt je zvanično proglašena kao vjerovatno samoubistvo.