Ove srijede
40

Mališani u kreativnoj akciji "Obojimo Vilsonovo"

Klix.ba
Vilsonovo šetalište (Foto: N. G./Klix.ba)
Vilsonovo šetalište (Foto: N. G./Klix.ba)
Udruženje za podršku ideja "Skakavac" poziva sve zainteresovane da im se u srijedu, 9. maja pridruže na Vilsonovom šetalištu kod mosta Ars Aevi na kreativnoj radionici.

U povodu obilježavanje Dana Općine Novo Sarajevo bit će organizovan projekt "Obojimo Vilsonovo" kojim će udruženje na jedinstven i kreativan način predstaviti mogućnosti djece iz Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i Osnovne škole Vladislav Skarić.

U periodu od 16 do 19 sati svojim radom, voljom i znanjem djeca će praviti kućice za ptice koje su planirane da se pokače po drvoredu šetališta.

Dosadašnje edukativne radionice u većini slučajeva bile su za nastavnike, užu i širu porodicu, ali nijedna nije podrazumijevala da djeca s invaliditetom društvu pokažu svoje sposobnosti.

"Pričati o inkluziji unutar zatvorene prostorije nikad ne može imati odjeka, ukoliko mediji ne budu prikazali i pokazali šta se dešava u našoj svakodnevnici. Djeca trebaju biti na prvom mjestu u bilo kojem segmentu društva. Pohvaliti njihov rad, trud, ohrabriti ih da nastave raditi to što vole i što su naučili, pokazati ljudima da njihove vrijedne ruke mogu uraditi mnogo više nego što mislimo da mogu. Dođite da budete njihov povjetarac u sivilu svakodnevnice", poruka je organizatora.