lifestyle
0

Madonnina knjiga izlazi u više od 100 država

Klix.ba
Madonnina knjiga za djecu pod nazivom 'The English Roses' će biti puštena u prodaju u više od 100 država, uključujući i Hrvatsku.

Madonna se nedavno prebacila na pisanje i izgleda da je to urodilo plodom. Njena knjiga za djecu The English Roses će se 15. septembra naći u prodavnicama knjiga u više od 100 država, uključujući i one veće (Njemačka, Italija, Francuska) kao i one manje (Island i Hrvatska). Knjiga je prevedena na 42 različita jezika, kako je izjavio njen izdavač.

Knjiga je nazvana najvećim simultanim multi-jezičnim izdanjem, što vjerovatno znači da nijedna knjiga, uključujući i Harrya Pottera, nije nikad bila prevedena na toliko jezika. The English Roses će biti prva u seriji od pet knjiga koje je napisala 44-godišnja pop kraljica i ujedno majka dvoje djece i bit će izdana pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Callaway Editions i Penguin Group. Čitaocima u Americi će na raspolaganju biti 400 hiljade primjeraka Madonnine knjige, a knjiga će u svim državama premijeru doživjeti istog dana – od Brazila do Slovenije.

The English Roses je Madonina druga knjiga, ako računamo foto-esej iz 1992. godine pod nazivom Sex. Nije poznato na koliko je jezika ta knjiga prevedena, ali svakako joj nije bilo potrebno puno prevoda...