sa Sanjom Lopar
111

Ljubitelji cigare sa nestrpljenjem iščekuju Cigar Night u Sarajevu

Klix.ba
Uživanje u dobroj cigari je osjećaj luksuza, čašćenje samog sebe poslasticom u kojoj se lagano uživa, a senzacija ukusa koju izaziva kvalitetna cigara nije nalik ni jednoj drugoj. To je jedan od razloga zbog kojih je tako teško opisati aromu cigare.

Profil ljudi koji uživaju u cigarama svugdje je sličan, mahom su to biznismeni, sportisti i umjetnici, a Sarajevo se može pohvaliti da ima Sanju Lopar, jednu od najvećih promotora ove hedonističke navike u svijetu, te vlasnicu i generalnu direktoricu ekskluzivnog cigar brenda Lopar International S.A. čije je sjedište u Ženevi.

Sanja Lopar je prva i jedina žena u Evropi koja je kreirala kubansku cigaru, te se deceniju i po bavi i njihovom proizvodnjom. Njene cigare proizvode se u strogo limitiranim edicijama i namijenjene su vrlo ekskluzivnoj, kako privatnoj tako i profesionalnoj klijenteli, a u svom portofoliju ima liniju od šest cigara koje su u potpunosti ručno rađen proizvod - od berbe do motanja.

Upravo će Sanja Lopar 21. decembra u sarajevskom restoranu Apetit na Vilsonovom šetalištu održati Masterclass koji donosi brojne sadržaje. Pričat ćemo o kompletnoj magiji nastajanja cigare, tako da ćete proširiti svoj arsenal termina, naučit ćete osnove kako da izaberete, pripremite i uživate svoju cigaru, izvlačeći iz nje maksimum užitka. Govorit ćemo o tome šta je dobra podrška za vaše cigare, od pića do opreme, te ćemo saznati kako da spriječite širenje zabluda i neistina i kako da otklonite sve greške u uživanju, koje su posljedica neznanja i površnosti uživalaca, a dovoljno su prisutne i ugrožavaju tradiciju koja datira stotinama godina u nazad.

Ono što je mnogo važnije, naučit ćete kako da svoju strast prenesete na druge i da im omogućite da u tome uživaju na pravi način. Uz prijatelje, kvalitetno piće i dobru muziku, cigare će postati vaša osnova hedonističkog pogleda na svijet. Kada se u zraku budu miješali mirisi vrhunskog duhana - spoznat ćete šta je čisto uživanje.

Cigar Night premijerno će nam otkriti i cigar lounge za koji vjerujemo da će postati prestižna i nezaobilazna sarajevska adresa svih ljubitelja cigara. Sanja Lopar se nebrojeno puta pokazala kao veliki ambasador Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a iako je naša država mala za jednu ovako ciljanu tržišnu nišu, doista se trudimo to promijeniti. Nakon edukativnog dijela i predavanja, očekuje nas nadmetanje u pušenju cigara i to po pravilima koja se primjenjuju na svjetskim takmičenjima.

"Svoje rodno Sarajevo pamtim po otvorenosti, predivnim ljudima, humoru koji nigdje na svijetu ne postoji, izuzetno bogatoj kulturno-umjetničkoj sceni… a njemu sam posvetila i svoju prvu cigaru. Zbog toga mi svaka posjeta Sarajevu pričinjava veliko zadovoljstvo, a sretna sam što ćemo kroz ovaj događaj cigare približiti i našoj raji", kaže Sanja Lopar koja cigare prodaje i izvozi u Švicarsku, Francusku, Monako, Hrvatsku, a privatnu klijentelu ima od Amerike do Australije.

Cigara povezuje ljude iz svih sektora poslovanja i izvrsna je za razmjenu iskustava, pa će događaj biti i jedinstvena B2B platforma za dodatno umrežavanje, te vas pozivamo da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i za uspješan završetak godine uživate sa svojim kolegama, prijateljima i poslovnim partnerima u jednom nesvakidašnjem događaju koji organizira marketing agencija Priredba uz podršku Express Courier d.o.o ASC for UPS Sarajevo, a medijski pokrovitelj događaja je Klix.ba, najčitaniji bh. medij.

Zato, ukoliko želite otkriti magiju cigare kao noble proizvoda, pobrinite se da svoju kotizaciju osigurate na vrijeme s obzirom na to da je broj mjesta ograničen.

Za više informacije kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected] ili putem telefona: 061 521 451, a rezervaciju možete izvršiti i u restoranu Apetit.