Vlasnica nije znala da ima toliko podstanara: Više od 100 mačaka živjelo u dvije sobe

Vlasnica nije znala da ima toliko podstanara: Više od 100 mačaka živjelo u dvije sobe
8
D
DP
13.2.2020. u 13:43
2
komentara
8

dijeljenja
Vlasnica nije znala da ima toliko podstanara: Više od 100 mačaka živjelo u dvije sobe Ilustracija: Shutterstock
Nevjerovatan prizor snimljen je u jednom moskovskom stanu i neodoljivo podsjeća na zaplet iz filma "Gremlini". Sudbina jedne mačke slična je priči o krznenom ljubimcu Gizmu koji zbog nepažnje svog vlasnika donosi na svijet mala čudovišta.
Jedna žena iz Moskve udomila je skotnu mačku. Plemenita dama je željela spasiti životinju s ulice, ali su se stvari poslije određenog vremena otele kontroli.

Nakon samo četiri godine imala je više od 100 novih podstanara, a na svijet ih je donijela udomljenog mačka. Leglo je otkriveno kada je vlasnica odlučila prodati dvije prostorije u stanu koje su bile izvan upotrebe. Ostala je zaprepaštena kada je ugledala sve svoje ljubimce.


Odluka da ne sterilizira mačke skupo je koštala vlasnicu. Ruski mediji pišu da je potrošila gotovo čitavu ušteđevinu na kupovinu hrane za životinje. Susjedi kažu da je žena imala problem s alkoholom, piše RT.

Susjedi su sumnjali da se nešto čudno zbiva iza zatvorenih vrata. Mjesecima se čulo glasno zavijanje, a neugodni mirisi su se širili u zgradi. Ne zna se zašto ranije nisu obavijestili nadležne, već su se poslije četiri godine obratili volonterima.

"Žena je nakon dužeg vremena pustila volontere u stan. Pronašli smo oko 130 gladnih, ali vrlo simpatičnih mačaka. Životinje su bile u lošem stanju. Usprkos činjenici da su imale hodnik, kuhinju i spavaću sobu, postalo je previše tijesno za sve. Neke smo uspjeli odvesti iz stana, ali ostalo je još oko 80 životinja", objašnjava volonterka Irina Medvedeva.

Volonteri kažu da su mačke podivljale zbog gladi, ali su čiste i zdrave. Gladne mačke su nemilosrdne prema svojim mladuncima i držati ih bez hrane vodi u katastrofu.

Grupa aktivista pod nazivom Zoo Defenders prikuplja novac na društvenim mrežama kako bi životinjama pronašla novi dom i omogućila lijep život.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...