Korisni savjeti
0

Veterinar otkrio kako da pripremite ljubimce za avionski let

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Veterinar Evan Antin podijelio je s vlasnicima savjete za lako i sigurno putovanje kućnih ljubimaca.

Avionski let mnogim vlasnicima životinja može biti neugodno iskustvo, posebno ako je prvi. Prije kupnje avionske karte trebali biste razmotriti mišljenje veterinara kako bi životinja bila pošteđena trauma.

Istraživanje prije kupnje

"Vlasnici kućnih ljubimaca moraju znati da firme imaju različite standarde koji reguliraju putovanje životinja. Zato je važno da vlasnik i njegov ljubimac budu spremni prije leta", objašnjava Antin.

Idealna varijanta podrazumijeva da ljubimac putuje blizu vlasnika. Nekad postoji cijeli niz procedura koje se odnose na putovanje kućnog ljubimca i variraju ovisno o mjestu u avionu, piše People.

Priprema za let

Iako je teško simulirati uvjete koji vladaju tokom putovanja avionom, ljubimca bi trebalo pripremiti na duže razdoblje bez odlaska u šetnju, boravak u skučenom prostoru i zvukove koji mogu biti uznemirujući.

"Priprema je najvažnija. Trebalo bi početi s malim probama, bez obzira koliko ih let avionom može uznemiriti. Prije svega, pokušajte ih naviknuti na boravak u transporteru i provozati ih automobilom pod uvjetima koji su slični onim u avionu", objašnjava Antin.

Provjera zdravlja kućnog ljubimca

Let može biti stresno iskustvo za životinju. Prije putovanja, obavezan je pregled kod veterinara koji daje mišljenje o tome je li ljubimac spreman za let.

"Određeni zdravstveni problemi mogu utjecati na sposobnost ljubimca da putuje avionom. Prije svega, trebalo bi spomenuti pojačanu anksioznost, srčane i druge kardiovaskularne probleme i teški osteoartritis", navodi Antin i dodaje da sedativi nisu dobro rješenje u pripremi kućnog ljubimca.

"Imajte na umu da mnoge firme neće dopustiti ulazak životinje koja je u prošlosti bila na sedativima", navodi Antin.