Neobično simpatičan
62

Upoznajte Quasimoda, psa s rijetkim poremećajem kralježnice

DP
Quasimodo, pas koji je s ulice spasio centar za spašavanje životinja Secondhand Hounds u Minnesoti, rođen je sa sindromom kratke kralježnice. On je odmah osvojio srca onih koji su ga spasili.

Ovo je sve što su u skloništu znali o njemu kada su ga doveli. Ovaj genetski poremećaj je toliko rijedak da je Quasimodo jedan do ukupno 13 pasa na svijetu koji ga imaju, piše cesarsway.com.

Kada je pokupljen s ulice, vjerovalo se da je star pet godina. Grupa koja ga je spasila odmah se bacila na to da mu nađe adekvatan dom, opisavši ga kao "druželjubivog, divnog i slatkog".

Quasimodovo stanje dovelo je do savijanja njegove kralježnice, što znači da bi kao stariji mogao imati zdravstvenih problema zbog ometenog razvoja unutarnjih organa. Stanje njegove kralježnice najvjerojatnije je posljedica parenja bez nadzora.

U Centru za spašavanje životinja vjerovali su da mu mogu naći dom jer su već dva takva psa, Pig i Cuda, udomljeni bez obzira na svoje stanje. Drugi dan nakon spašavanja Quasimodo je otišao kod veterinara, a nakon toga je mogao biti predat na udomljavanje.

Ipak, s obzirom na njegove posebne potrebe i na to što su ga u centru zavoljeli, sklonište Secondhand Hound postalo je njegov dom. Tako je Quasimodo postao simbol spašenih pasa i pasa s posebnim potrebama.