Teksas
100

Pogledajte kako su psi razveselili mališane koji su božićne praznike morali provesti u bolnici

I. S.
Foto: Instagram/texaschildrens
Foto: Instagram/texaschildrens
Biti odvojen od porodice i prijatelja tokom praznika može biti teško, naročito djeci koja moraju biti u bolnici. Srećom, postoje dobri ljudi koji su odlučili dovesti pse i razveseliti mališane.

Teksaška dječija bolnica u Medicinskom centru u Houstonu je počela slaviti Božić malo ranije. Hospitalizovanu djecu iznenadili su krzneni gosti - četiri zlatna retrivera Pinto, Pluto, Bailey i Elsa. Oni su s vodičima šetali bolnicom i uživali u posjeti pacijentima.

Prema riječima roditelja, djeca nisu mogla sakriti osmijehe. Neke majke su kazale da su psi uspjeli skrenuti pažnju njihove djece i pomoći im da zaborave na bol. Ovi retriveri su terapijski psi i naučeni su da borave u pedijatrijskim ustanovama.

Katherine Galanski, jedna od koordinatorica ovog projekta, je kazala: "Elsa je bila prva ženka psa koja je krajem 2016. godine postala dio Pawsitive Play Programa. Nedavno su nam se pridružili Pinto, Pluto i Bailey. Oni rade puno radno vrijeme i već smo primijetili da su stvari krenule na bolje. Drago nam je što na ovaj način bar na kratko možemo utješiti pacijente i njihove porodice."

Korisnici Instagrama su za ovaj ljubazni gest imali samo riječi hvale.

"Najbolja bolnica ikada", napisala je jedna korisnica.

"Toliko sam sretna što ste posjetili odjel neurologije", također je jedan od komentara.