Snimka je hit
96

Nevjerovatna situacija: Kengur pokušao utopiti psa pa se potukao s njegovim vlasnikom

L. R.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Australac Mick Moloney iz Mildurija jučer se našao u neobičnoj situaciji kada se morao potući s kengurom, koji je pokušao utopiti njegovog psa.

Naime, ovaj Australac bio je u prirodi sa svoja dva psa, a u jednom trenutku zatekao je kengura kako u rijeci Murray pokušava utopiti jednog od njegovog ljubimaca.

Moloney je pokušao prestrašiti kengura, ali kada to nije uspjelo, skočio je u rijeku, trčao kroz vodu i suprotstavio se kenguru visokom dva metra.

@the.tiser A Mildura man has gone viral after he filmed himself rushing into an outback river to save his dog from being “drowned” by a wild kangaroo. Uploaded by the Mildura Martial Arts school in Victoria, the video had been viewed more than 2.5 millions times on Tik Tok in just 10 hours. Unfortunately, the man professed his skills at Brazilian Ju Jitu were “ineffective” after he waded in to save his dog from the “7ft kangaroo”. Would you fight a kangaroo to save your dog? Video: @milduramartialarts1#justaussiethings #kangaroo #aussieanimals #dogsoftiktok #australia #aussiethings ♬ original sound - The Advertiser

On se tom prilikom odlučio suprostaviti kenguru i udariti ga kako bi spasio svog psa, ali kengur je odlučio uzvratiti udarac i oni su se na kraju i borili.

Mick Moloney je za medije rekao kako je kengur izgledao ozbiljno i poprilično jak dok su se borili u vodi. Srećom, Mick je instruktor borilačkih vještina i nekadašnji policajac pa se uspješno izborio i prošao bez ozbiljnih ozljeda.

Njegov mobitel je prilikom borbe pao u vodu, ali je on uspio zabilježiti ključne trenutke ove neobične situacije. Snimak je ubrzo postao hit na društvenim mrežama gdje su se ljudi divili njegovoj hrabrosti.