Rijetka pojava
0

Neobične albino kornjače osvajaju internet: Mogu biti savršeni ljubimci

Klix.ba
Foto: Bright Side
Foto: Bright Side
Šanse da ćete negdje sresti albino životinju su gotovo ravne nuli, piše Bright Side, ali ako se to dogodi - uvjerit ćete se da izgledaju kao čarobna stvorenja iz bajki. Ovu tvrdnju posebno potvrđuje mala galerija fotografija neobičnih albino kornjača.

Mike, vlasnik nekoliko albino kornjača, za Bright Side je ispričao kako je prvu kornjaču kupio kada je imao 24 godine: "Odmah sam se zaljubio u njihov izgled, nisam mogao vjerovati da nešto takvo postoji. Male žute kornjače su mi ukrale srce".

Dodao je kako su kornjače sjajna alternativa za sve one koji zbog alergija ili nekih drugih razloga ne mogu nabaviti psa ili mačku. One su nježne i jasno pokazuju ljubav svojim vlasnicima. Dodaje da, iako su vrlo rijetke, mogu biti pripitomljene i usvojene kao kućni ljubimci.

"Albino kornjače su drugačije od običnih zelenih kornjača. Naprimjer, zelene će se obično sakriti i pobjeći od ljudi, izbjegavajući kontakt. Male žute kornjače slabije vide, ne sakrivaju se i mnogo su društvenije od običnih kornjača. Zbog svoje boje privlače veliku pažnju predatora u prirodi, pa se zbog toga drže jedne uz druge kako bi se bolje zaštitile", rekao je Mike.