Snimljena u Crnoj Gori
52

Neobična životinja zbunila ekipu na internetu, brzo stiglo objašnjenje: Ratoborna je i neustrašiva

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Na popularnom Instagram profilu "Podgorički vremeplov" objavljena je fotografija životinje koja je zbunila mnoge i izazvala lavinu komentara.

"Jutros kraj kuće zatekosmo ovo malo stvorenje. Na Google pretragama ispad neki meksički, poljski rovac pa ako možete da objavite možda onaj Tiho zna nešto više o tome", stoji u opisu fotografije.

Kako se može videti, sivo-smeđa životinjica podsjeća na više vrsta. Pa tako zbog repa liči na miša, zbog oblika tijela na krticu, a neke je podsjetila i na ježa.

"Ovo je učitelj Splinter ja mislim ali nisam siguran", "Pustite ga, došao u Crnu Goru da odmara", "Miš sa sjevera. Vidiš kako je obučen", šalili su se pratitelji spomenute stranice u komentarima, no ubrzo je stiglo i objašnjenje.

"Iako podsjeća na glodara zapravo je vrsta bubojeda, tzv. rovčica, vrsta bliska ježu. Hrani se primarno insektima, ali će rado pojesti i omanjeg guštera, zmiju ili žabu. Jako je ratoborna i neustrašiva. Za čovjeka ne predstavlja opasnost", napisao je Tihomir Radonjić, veterinarski tehničar koji vodi Instagram profil pet_reptils montenegro.