Imala je najbolju namjeru
97

Mislila da je spasila mladunče ježa pa se iznenadila kada joj je veterinarka otkrila istinu

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Žena iz Velike Britanije iznenadila se kada je saznala da mladunče ježa koje je spasila s ulice zapravo nije živo biće.

Prema riječima upraviteljice bolnice za životinje Janet Kotze, nedavno ih je posjetila jedna ljubiteljica životinja koja je tvrdila da je na putu pronašla bolesno mladunče ježa. No, sama vijest da je pronašla mladunče ježa, zbunila je upraviteljicu, jer smatra da je još uvijek rano da ih možemo pronaći u prirodi.

Žena je tvrdila da je tokom noći pažljivo brinula o životinji kako bi je ujutro odvela na pregled u veterinarsku stanicu. Ona se čak pobrinula da "ježa" smjesti u kutiju obloženu novinama te nahrani ga. No, nije joj bilo čudno što je nepomična životinja bila lagana te nije imala oštre bodlje.

Uposlenici u Lower Moss Wood Nature Reserve & Wildlife Hospital, koja se nalazi u gradu Knutsford (Velika Britanija) u kutiji su pronašli takozvanu pufnicu od zimske kape.

Upraviteljica Kotze rekla je da nije mogla vjerovati šta vidi kad je otkrila da zapravo nije riječ o pravoj životinji. Kada je gospođi saopštila o čemu je riječ, ona se posramila i izašla iz bolnice noseći kutiju.

"Otvorila sam kutiju i nisam mogala vjerovati šta vidim. Pomislila sam: 'To sigurno nije jež, možda je to neka druga vrsta.' Shvatila sam da nije živ i podigla ga nakon čega sam osjetila da nije bio jež niti bilo koja životinja", rekla je.

Situacija je nasmijala uposlenike, a Kotze je odlučila fotografisati "životinju" te podijeliti priču o tome. Ipak, ona je navela da je gospođa imala najbolje namjere. Također, istaknula je da ako vidite ježa na otvorenom tokom dana, potrebna mu je pomoć.