Priča o herojstvu
48

Minijaturni pas otjerao razbojnike i spasio dijete, iako je bio upucan dva puta

DP
Upoznajte Starlu, dvogodišnjeg psa čuvara koji je spasio devojčicu od naoružanih razbojnika u SAD-u

Priča o herojstvu malog psa dogodila se u Južnom Fultonu, u Georgiji (SAD), gdje su dvojica muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan, pokušala opljačkati kuću u kojoj su bili samo djevojčica i dvogodišnji Yorkshire Starla.

Njihovi zločinački planovi su se izjalovili zahvaljujući hrabrosti psa koji je spasio dijete i pokušao otjerati uljeze, piše Unilad.

Dion Ewing, vlasnica kuće, objasnila je za WGCL kako se slučaj odvijao. Njezina nećakinja bila je u to vrijeme sama sa Starlom u kući. Sve je bilo u redu dok se nisu pojavila dva nepoznata muškarca.

"Na telefonu moje nećakinje pojavilo se upozorenje da se netko približava, a ona je morala sjediti i gledati kako se ti ljudi trude ući u kuću", govori Dion i dodaje:

"Jedan od njih počeo je jako udarati po vratima i ona su se otvorila. Čim su provalili, Starla je krenula prema razbojnicima. Upucali su je dva puta. Srećom, ona je omela uljeze i tako omogućila Dioninoj nećakinji da pobjegne kroz garažu. Dok je bježala, onaj s pištoljem pitao je drugog razbojnika želi li je upucati", kaže Dion.

Srećom, djevojčicu nisu ubili - jer Starla nije odustajala.

"Oni su uhodili dijete, a pas je trčao za njima, iako je bio upucan", govori vlasnica neustrašive Starle.

Nakon slučaja, hrabri se pas oporavlja.

"Ova sitnica ovdje je poput malog psa čuvara. Pokušavamo je spriječiti da se puno kreće da bi joj rane brže zarasle. Pogođena je u prednju i stražnju nogu", kaže njena vlasnica.

Dvojica razbojnika užurbano su pobjegla nakon što je Starla poremetila njihove planove, nestavši s mjesta događaja. Dion Ewing objavila je u lokalnim medijima snimke s nadzorne kamere i pozvala svakog tko ima bilo kakvu informaciju da se obrati policijskoj upravi Južnog Fultona.

"Oni su kukavice. Ako znate bilo što, molim vas javite", rekla je Dion Ewing.

Pogledajte priču o Marli, psu-heroju.