Održava higijenu
48

Mačak Achilles je mali imitator, svaki dan pere zube sa svojom vlasnicom

DP
Neki ljudi mogu reći da je mačak Achilles pravi mali imitator, ali dvogodišnji mačak zna da ne postoji bolji učitelj od njegove vlasnice, Stephanie Isidro.

Osim mnogih čudnih osobina koje Achilles ima, on jednostavno voli prati zube. Otkad je bio mačić, ustajao bi svakog jutra u pet, pratio svoju vlasnicu u kupaonicu i gledao je dok pere zube.

Nedugo zatim, Stephanie je kupila dodatne četkice za svoje sestre koje joj često dolaze u posjetu i stavila ih je u držač pored umivaonika. Kada ih je Achilles primijetio, odlučio se pridružiti svojoj vlasnici i pokušati prati zube, prenosi The Dodo.

"Ustala sam i otišla oprati zube kao i svaki dan. Tada sam primijetila da me Achilles imitira i pere zube sestrinom četkicom. U početku mi je to bilo grozno, ali počeo je to raditi često, pa sam shvatila koliko je on zaista genijalan", istaknula je Isidro.


Dok većina životinja mrzi prati zube, Achilles ne može dočekati jutro da obavi ritual sa svojom vlasnicom.

"Počela sam posebno za njega ostavljati četkicu u držaču. Imala sam mnogo ljubimaca u svom životu, ali nikada nisam vidjela ništa slično. Ako mu dopustim navečer ući u kupaonicu, on i tada pere zube. Oralna higijena mu je vrh", istaknula je Isidro.

Achilles misli da je čovjek i njegov imitatorski stav se ne završava s četkicom za zube. Stephanie tvrdi da njen mačak spava u sličnoj pozi kao i ona. Za Isidro, imitacija je najiskreniji oblik laskanja.