Za vlasnike i ljubimce
30

Fondacija Dogs Trust organizovala je prvo druženje u Trebinju

N. C.
Fondacija Dogs Trust je u subotu, 4.11.2023. godine u 11:00 sati u gradskom Parku u Trebinju organizovala svoje prvo druženje za vlasnike, ljubitelje pasa, veterinarske partnere i sve druge prijatelje.

Brojni posjetioci, kao i vlasnici pasa i njihovi ljubimci imali su priliku da se konsultuju sa veterinarima i saznaju više o važnosti sterilizacije ljubimaca, odgovornom vlasništvu, te obuci pasa putem pozitivne motivacije, kao i sistemskom, zakonskom i humanom rješavanju problema pasa lutalica i o radu Fondacije.

Na događaju je postavljena i mini izložba fotografija koje su Fondaciji poslali vlasnici pasa iz Trebinja, a koji su ovom prilikom mogli preuzeti ove uokvirene fotografije, dok su svi posjetioci kući otišli ne samo s lijepim iskustvom već i korisnim poklonima.

Druženje je također bila prilika da Fondacija ispita mogućnost gostovanja Dogs Trust Škole za pse u Trebinju u narednom periodu, o čemu će svakako obavještavati putem društvenih mreža.

Fondacija Dogs Trust uz saglasnost nadležnih gradskih vlasti od ove godine pruža podršku Trebinju i okolini kroz finansiranje sterilizacije pasa kao najefikasnije humane mjere za suzbijanje dotoka novih jedinki na ulice te sistemskog, zakonskog i trajnog rješavanja problema pasa lutalica.