Kao u crtiću
68

Dok zoološki vrt ne radi, pingvini obilaze druge životinje

DP
U čikaškom akvariju Shedd zatvorenom zbog koronavirusa, pingvini se ponašaju kao posjetitelji.

Pingvini u akvariju Shedd u Chicagu obično su oni koje posjetitelji gledaju, budući da su jedna od najomiljenijih atrakcija. Ali u nedjelju su mogli osjetiti kako je to biti s druge strane.

Budući da je zgrada zatvorena za posjetitelje kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, grupi žutouhih pingvina dozvoljeno je napustiti svoje stanište i istražiti ostatak akvarija.

"Bez gostiju u zgradi, čuvari postaju kreativni u načinu na koji obogaćuju život životinja", rekli su iz akvarija za Chicago Tribune, a prenosi CNN.

"Uvođenjem novih iskustava, aktivnosti i hrane radi održavanja aktivnosti, potičemo ih istraživati, rješavati probleme i izražavati prirodna ponašanja."

Akvarij je na Twitteru objavio videosnimak s jednim pingvinom nazvanim Wellington, koji se "sastao" s nekim ribama na izložbi o Amazonu.

"Čini se da Wellingtona najviše zanimaju ribe u amazonskom dijelu. Ribe vrste disk tetra također su izgledale zainteresirane za ovog neobičnog posjetitelja", piše na Twitteru akvarija.

Divan snimak s Wellingtonom, koji se valja mašući perajama, pregledana je više od 30.000 puta i vraća osmijeh na lica ljudi u teška vremena.

"Hvala akvariju Shedd što nastavlja objavljivati... Potrebni su nam osmijesi, odakle god ih možemo dobiti", odgovorio im je jedan korisnik Twittera.

Akvarij, koji će prema planu biti zatvoren do 29. marta, samo je jedna od desetaka atrakcija koje su se zatvorile širom države Illinois, ali i svijeta, kako bi se ublažilo širenje koronavirusa.

Guverner Illinoisa J. B. Pritzker naložio je da se svi barovi i restorani u državi zatvore počevši od 16. marta navečer do 30. marta.

Budući da u čikaškim barovima neće teći alkohol da ublaži strepnje od koronavirusa, možemo se samo nadati da će  akvarij nastaviti objavljivati simpatičan sadržaj o životinjama.