Pogledajte video
2k

Dirljiv snimak iz Turske: Mačka spašena iz ruševina odbija napustiti čovjeka koji ju je izvukao

N. O.
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Emotivni snimak mačke koja odbija napustiti svog spasioca koji ju je izvukao iz ruševina nakon zemljotresa u Turskoj osvojio je društvene mreže i raznježio mnoge.

Spasioci u Turskoj pored spašavanja ljudi iz porušenih zgrada uspjeli su izvući i kućne ljubimce koji su ostali zaglavljeni. Jedan takav slučaj desio se u Gaziantepu gdje su spasili mačku koja se potom nije htjela odvojiti od heroja koji ju je izvukao.

Video mačke i spasioca podijeljen je na društvenim mrežama, a samo na Twitteru je pregledan više od 5 miliona puta.

"Mačka je spašena ispod ruševina u Turskoj. Sada odbija da napustiti svog spasioca", stoji u opisu snimka.

Snimak mačke i njenog heroja podijeljen je i na Redditu, a na njemu se spasilac može čuti da govori da su joj dali ime Enkaz (šljunak).

"Mi također spašavamo kućne ljubimce. Četvrtog dana potresa spasili smo tursku Van mačku. Predali smo je vlasniku. Spasili smo ovu mačku sutradan", ispričao je.

Također je pojasnio i zašto je dobila takvo ime: "Nazvali smo je Enkaz (šljunak), jer smo je izvukli iz pakla. Možda zvuči malo odvratno, ali željeli smo da to bude uspomena na ovaj način. Sve što jedemo i pijemo ovdje dijelimo s njom. Mačka se nije odmaknula od nas. Također pokušavamo potražiti neke tragove jer možda pronađemo vlasnika, ali ona ne odlazi".

"Vidim tugu u ovoj mački. Čuvam je pored sebe, pogotovo ako dođe vlasnik. Ali ako se vlasnik ne pojavi razmišljam da je povedem sa sobom, to će biti uspomena", kazao je spasilac.