Riješite se straha
17

Bojite se letenja? Ne brinite, terapijski psi stižu u pomoć

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Terapijski psi novi su heroji jednog britanskog aerodroma.

Letenje mnogima predstavlja ozbiljan problem i nije riječ o bezazlenom strahu, ali ponekad nema drugog načina da dođemo na željeno odredište.

Sreća za korisnike jednog britanskog aerodroma. Tu su terapijski psi kako bi olakšali putovanje avionom.

Korisnici Međunarodnog aerodroma u Southamptonu sada će moći računati na psa iz humanitarne organizacije "Therapy Dogs Nationwide", kako prenosi UNILAD.

"Prisutnost terapijskih pasa na našem aerodromu neće odgovarati samo putnicima, već i osoblju. Četveronožni suputnici poznati su po svojoj sposobnosti da svakom poprave raspoloženje i daju energiju pa smo zato vrlo uzbuđeni što su postali dio porodice aerodroma u Southamptonu", istaknuo je Simon Young, direktor putničkih operacija aerodroma.

Ljudima, koji se osjećaju društveno izoliranim ili pate od nekog mentalnog ili fizičkog oboljenja, terapijski psi mogu pružiti utjehu koja im nedostaje.

Upravitelji aerodroma objašnjavaju da sam čin maženja psa po glavi utječe na usporavanje otkucaja srca i smanjuje krvni pritisak zbog čega su ovi četveronožni junaci pravi lijek za one koji se zbog letenja osjećaju anksiozno.