Ljubav i veze
18

Šta se krije iza poljupca? Oni su svjedoci ljubavi koja živi duže od pet decenija

Klix.ba
(Foto: Lauren Fleishman)
Šta se krije iza poljupca? Fotografkinja Lauren Fleishman u svojoj seriji radova i knjizi "The Lovers" otkriva snagu i moć ljubavi koja je preživjela decenije.

"Ima nečeg posebnog u fotografiranju poljupca, pogotovo kada je riječ o paru koji je skupa duže od 50 godina", kaže Lauren koja je i objavila knjigu sa pričama parova koji su bili skupa duže od pet decenija.

Njeni djed i baka su u braku bili 59 godina, a nakon djedove smrti je otkrila njegova ljubavna pisma koja je pisao njenoj baki za vrijeme Drugog svjetskog rata. U jednom od njih je pisalo:

"Volim te svim srcem i tako će biti do kraja mog života".

Ova ljubav ju je inspirisala da potraži još takvih priča, a kad je tek počela, najprije je imala namjeru da fotografiše i prikaže život 50 parova. Ubrzo ih je okupila 100, a dolazili su iz svih krajeva svijeta.

"U medijima obično ne možete često vidjeti starije ljude kako se ljude u usta, ali ima nečeg savršenog u tom poljupcu. Ono što je meni fascinantno jeste prirodna atmosfera koja vlada u tom trenutku. Poljubac je parovima pomogao da se opuste ispred kamere, kao i da se povežu i sjete prošlosti. Ljubav ponovo može biti nova i mlada", kaže ova fotografkinja.