Nekadašnji Minder
40

Salams Connect je najbolje ocijenjena aplikacija za upoznavanje među muslimanima

L. R.
Screenshot/Salams
Screenshot/Salams
Salams Connect aplikacija postala je najbolje ocijenjena aplikacija namijenjena za upoznavanje, prijateljstvo i sklapanje brakova, koja je spojila više od 3,8 miliona muslimana širom svijeta.

Kako navode na svojoj web stranici, aplikacija je posvećena međusobnom povezivanju naprednih, pametnih, zabavnih i zanimljivih muslimana na halal način.

Najviše je namijenjena muslimana u zemljama koje nemaju većinsko muslimansko stanovništvo te im je tako teže sklopiti brak. Stoga su se kreatori fokusirali najviše na tržište u SAD-u, Kanadi i u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Aplikacija je prvobitno bila pod nazivom Minder, koja je kreirana još 2015. godine, a nastala je po uzoru na aplikaciju Tinder. Međutim, kreatori ove aplikacije shvatili su da im treba ime koje bolje odražava njihove vrijednosti. Tako su 2021. godine pokrenuli Salams Connect.

Prema podacima koje su objavili, ova aplikacija sada ima više od 3,8 miliona korisnika, a preko nje je sklopljeno više od 250.000 prijateljstava i oko 210.000 brakova u više od 100 zemalja.

Budući da još uvijek funkcioniše na sličan princip kao ostale aplikacije za upoznavanje i ovdje postoje takozvani "match", odnosno znak da su obJe strane međusobno zainteresirane. Prema tome, Salams broji više od dvije milijarde spojeva.

Vezani članci