Istražili su rezervacije
7

Priča o Hrvatici koja poklanja vjenčanje lažna? Oglasili se iz grupe u kojoj je podijeljena objava

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Nakon što se prije nekoliko dana na društvenim mrežama pojavila vijest o mladenki koja poklanja sve za vjenčanje, jer je njen zaručnik iznenada preminuo, administratori grupe u kojoj se izvorno pojavila ova objava, napisali su da je objava lažna.
Naime, u Facebook grupi Tvornica vjenčanja, koja svakodnevno dijeli preporuke za vjenčanja u Hrvatskoj, prvobitno se pojavila objava u kojoj mladenka poklanja salu za vjenčanja u Zagrebu, vjenčanicu, tortu, nastup grupe Dalmatino, revere, foto kutak u sali, vatromet te hranu i piće.

"Drage moje buduće mladenke, zbog moje novonastale situacije gdje mi je preminuo zaručnik poklanjam sve što se tiče samog čina vjenčanja, nemam jedino pozivnice, a i zahvalnice su personalizirane tako da ni njih ne mogu pokloniti", pisalo je na početku objave.

Ona je istakla da se njen zaručnik zvao Dorijan, a ona Petra. Vijest se ubrzo proširila i u medijima. Međutim, profil djevojke koja je objavila vijest je deaktiviran, a kako navode administratori grupe Tvornica vjenčanja, ispostavit će se da se radi o lažnim informacijama.

"Dragi naši, neki dan smo se svi skupa raspali od tuge čitajući objavu mladenke koja poklanja svoje vjenčanje jer joj je zaručnik preminuo. Objavu su prenijeli i neki portali te time dodatno doprinijeli ogromnom broju reakcija i dijeljena priče o vjenčanju koje ne postoji", napisalu su na početku objave.

Oni su objasnili kako su saznali da se u sali u kojoj se trebalo održati vjenčanje, ne postoji rezervacija pod imenom Petra ili Dorijan. Također, ni slastičarna u kojoj je torta navodno plaćena, nema narudžbu pod tim imenima. Zanimljivo je da ni grupa Dalmatino nije imala nastup za mladence koji se zovu Petra i Dorijan.

"Nasjeli smo svi skupa na tužnu priču nekog čudnog profila koji ima još čudnije pratitelje. Motive objave ne razumijemo, ali savjetujemo da budete oprezni. Trebali smo i mi biti oprezniji, važna nam je vaša i naša sigurnost u ovoj grupi. Ispričavamo se i nadamo da nam nećete zamjeriti. Baš smo reagirali iz emocije. Admin team", napisali su.