Ljubav i veze
0

Osam razloga zašto je bolje biti sam

Sarajevo-x.com
U današnje vrijeme i nema tolikog pritiska na muškarce da moraju biti oženjeni kao što je to bilo ranije. Sad je bitnije obrazovanje, dobar posao, a ako se usto pojavi i 'ona prava', tim bolje. Do tad postoji mnogo razloga zbog kojih biste trebali uživati u svom statusu samca.

Imate dovoljno vremena da pronađete onu pravu

Na ovaj način sebi možete priuštiti da srodnu dušu tražite prema standardima koje ste prethodno utvrdili. I onda polako, bez stresa čekate da se pojavi baš kakva vama odgovara. Možete izbjeći grešku da se vežete za cijeli život za onoga ko zapravo i ne odgovara vašim željama. I umjesto da tugujete što su se svi vaši prijatelji već oženili, morate shvatiti da je s vama sve uredu i iskoristiti vrijeme koje provodite u izlascima na pravi način. Igrajte se sa partnericama upoznajući ih. Tako igrate na sigurno (ili bar sigurnije).

Fokusirajte se na karijeru

Ovako možete graditi svoju karijeru bez trošenja energije na privremene veze. Raditi možete i nakon završetka radnog vremena, pa i vikendima ako želite, bez da vam iko prigovara. Nakon toga sebe nagradite provodom i brzo napunite baterije za nove radne uspjehe. Ovo se posebno odnosi na karijere koje zahtijevaju dosta truda i vremena, kao što je medicina ili pravo. Prava stvar je što kad jednom počnete zarađivati, žene se počnu doslovno lijepiti za vas.

Možete raditi šta želite i kad god to želite

Nema granica za ono što poželiš. Izaberi gdje ti se ide večeras i idi, ostani koliko želiš, ništa te ne sprečava. Kad dođeš kući niko ti ne pridikuje što nisi iznio smeće ili kupio namirnice.

Seksualne slobode

Jedna od najboljih stvari kod samaca je što ne moraju svaku noć provoditi sa istom ženom do kraja života. Svijet izlazaka je njihov i čeka da ga pokore. Ovo garantuje da neće doći do zasićenja niti zavisti prema oženjenim prijateljima.

Štedite bogatstvo

Kad ste samac, to znači da ne morate kupovati skupi dijamantski prsten kako biste impresionirali svoju zaručnicu i njene prijateljice. Takođe ne morate brinuti hoće li vas svi detalji vjenanja na koncu dovesti do 'prosjačkog štapa'. Ne morate se brinuti za cvijeće, nakit i druge poklone koje supruga traži od vas. Kad ste sami, imate obaveze samo prema sebi samom. Jednom kad stavite svoj potpis u knjigu vjenčanih, Ona će vas držati do kraja života. Ili do kraja braka, kako god.

Dakle, novac koji uštedite u statusu samca (i koji nekako spontano postane i njen kad se vjenčate) možete uložiti u važne stvari kao što su putovanja, auto, kuća.

Uživate u tišini

Samci imaju privilegiju da žive u miru i tišini. Nema naglih promjena raspoloženja vaše supruge, čije posljedice i vi morate trpjeti, nema navala emocija kad se najmanje nadate i niko vas neće optuživati da ste krivi za bilo šta. I također, nema svađa sve dok svoju djevojku držite na dovoljno odstojanju da ne pomisli kako bi vam mogla postati žena te sebi prisvoji prava koja žena ima u braku.

Možete uživat u svojim 'igračkama'

Šta god vas veseli i šta sebi možete priuštiti bez grižnje savjesti možete i koristiti. Počastite se vožnjom na motoru, odite na ribarenje, sve što želite i što, kako kažu, može nestati preko noći jednom kad se oženite.

Nema kompromisa

Kad ste sami to znači da ne morate stalno paziti da se 'nađete na pola puta' s njom. Dakle, ni na šta vas niko ne može natjerati, nema prinudnih večera s njenom familijom, nema stogodišnjih čekanja da se odluči koju će haljinu kupiti.

Iako i u braku postoji mnogo pozitivnih stvari, nije sve tako crno ni kad ste sami i svoji. Imajte to na umu sljedeći put kad budete promišljali o svojim životnim ciljevima i prilikama koje treba iskoristiti.