Savjeti
0

Muškarci, kontrolišite svoje emocije!

Sarajevo-x.com
Od muškaraca se oduvijek očekivalo da budu snažni i smireni. Oni su morali u isto vrijeme biti uzdržani i smireni, snažni i sposobni kad bi prilike to od njih zahtijevale. A onda su došle kasne šezdesete godine i drugi val feminizma.

Sa ženama koje stiču prava jednakosti kako na radnom mjestu, tako u krevetu i u društvu, granice među spolovima su se počele narušavati. Kada žene kažu da žele iskrenost, direktnost, pravu emociju, nisu uvijek u pravu. I to iz razloga što nijedna žena ne želi vidjeti muškarca kako plače. Popularni američki lifestyle magazin za muškarce Ask Men.com donosi listu savjeta muškarcima kako da kontrolišu emocije.

Strah

Iako tvrde da žele osjećajne muškarce u svojoj blizini, istina je nešto drugačija. Žene žele osjećati se zaštićenim. One i dalje žele da ih zaštitite u mračnim ulicama, da ubijete pauke koji ih plaše i zasigurno ne žele da se krijete iza nje dok ona tjera ogromnu bubu. Pokazati bezrazložan strah čsto je sasvim nepotrebno.

Ljubomora

Žene će toliko i toliko puta ponoviti da mrze kada su njihovi muškarci ljubomorni. Dok je to opće poznato stajalište žena, pokušajte pustiti je da ode sa muškim prijateljima i ne osjetiti mrvicu ljubomore. Čak i ako ste toliko samouvjereni i znate da drugi muškarac nije prijetnja, ona očekuje od vas da pokažete da vam je stalo i da pokažete malo zabrinutosti. Dok s jedne strane trebate kontrolisati emocije, ona od vas traži da pokažete kako vam je stalo do nje i kako vas brine da biste je mogli izgubiti.

Ljutnja

Postoji nekoliko emocija koje su više povezane sa strastima nego sa ljutnjom. Tako će žene od vas tražiti da s vremena na vrijeme izrazite ljutnju. Nedostatak saosjećanja i ljutnje pokazuju ženi da ste ravnodušni kada su u pitanju neki aspekti vašeg života. Naravno, izražena ljutnja, iako je od vitalnog značaja za svaku vezu, treba biti preusmjerena negdje drugo, a ne prema njoj.

Privrženost

Žene traže od muškaraca da budu privrženi. Koliko uživaju u naklonosti partnera, od muškaraca traže da u javnosti ne pokazujete privrženost u velikoj mjeri. I u ovom slučaju je važno kontrolisati emocije. Držati ruke u javnosti, povremeno se poljubiti, šetati zagrljeni su savršeni oblici izražavanja privrženosti u javnosti. Prave oblike prisnosti sačuvajte kada se nađete u privatnosti vašeg doma.

Tuga

Tradicionalno muškarci ne ispoljavaju tugu. Danas žene žele znati da i muškarci ponekad osjećaju tugu. Ukoliko on ne osjeća, žena može početi propitivati njegovu vezu sa stvarnošću, što može biti izuzetno depresivno. Savremeni muškarci moraju naučiti ontrolisati emocije i pokazati da su tužni tek s vremena na vrijeme, i to u prisustvu žena.