Šta kažu podaci
43

Mapa svijeta prema prosječnom broju seksualnih partnera građana: Ko je zauzeo prvo mjesto

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
World Population Review je objavio mapu svijeta na kojoj je ucrtan prosječan broj seksualnih partnera građana različitih zemalja.
"Prosječan broj seksualnih partnera može značajno varirati od zemlje do zemlje, jer kulturne norme mogu imati značajan utjecaj na broj ljudi s kojima neko ima seks", navedeno je na spomenutoj stranici uz napomenu da je za kreiranje mape korišteno više izvora.
Screenshot: worldpopulationreview.com
Screenshot: worldpopulationreview.com

Globalni prosjek seksualnih partnera koje osoba ima tokom života je devet. Prema ovoj mapi, na prvom mjestu su Turci, koji prosječno imaju 14,5 seksualnih partnera.

Na drugom mjestu su Australci (13,3). Slijede građani Novog Zelanda (13,2), Islanda (13), Južne Afrike (12,5), Finske (12,4), Norveške (12,1), Italije i Švedske (11,8), Švicarske (11,1)...

Za Bosnu i Hercegovinu još uvijek nema podataka. Kada je riječ o našim susjedima, građani Srbije i Crne Gore prosječno imaju 10,1 seksualnih partnera, a građani Hrvatske imaju 7,5.

Podsjećamo, nedavno je stranica All sizes matter (Sve veličine su bitne) objavila mapu svijeta prosječne veličine penisa. Muškarci u Bosni i Hercegovini imaju prosječnu dužinu penisa 15,3 centimetra, a prosječni obim 12,1 centimetra. Na spomenutoj stranici je napomenuto da su muškarci sami prijavljivali ove mjere. Oni su 25. na listi od ukupno 143 države.