Ceremonija u New Yorku
27

Malo drugačije vjenčanje: Lama se okušala u ulozi kuma i nasmijala prisutne

I. S.
Foto: Facebook/llamaadventuresny
Foto: Facebook/llamaadventuresny
Adam i Tara odlučili su se vjenčati u lukzusnoj vili u New Yorku, a na ceremoniji je bila i naročito zanimljiva gošća - lama koja se okušala u ulozi kuma.

Kako i priliči, nosila je odijelo i leptir mašnu. Imala je lažne ruke u kojima je držala ružu. Prisutni su bili oduševljeni kada su je ugledali. Strpljivo je pozirala sa zvanicama.

"Najprije sam pomislila da se kum obukao kao lama, ali ubrzo sam vidjela da je zapravo obrnuto. Mlada je bila apsolutno oduševljena, a gosti su uživali. Lama im je svima izmamila osmijeh na lica", rekla je fotografkinja Cathy Kraft.

Fotografije s njihovog vjenčanja ubrzo su postale hit na društvenim mrežama.

"Da sam ja djeveruša, borila bih se da budem s ovim gospodinom", "Lama izgleda toliko ponosno", "Odlična ideja. Vjerujem da je na vjenčanju bilo itekako zabavno", "Lama je savršeno odradila svoj dio posla", neki su od komentara.

Odrasla lama visoka je između 1,7 i 1,8 metara, a može težiti od 130 do 200 kilograma. Mladunče teži od devet do 14 kilograma. On su vrlo društvene i inteligentne životinje. Razumiju komande nakon samo nekoliko ponavljanja.