Šta kaže istraživanje
66

Koliko često muškarci i žene razmišljaju o seksu

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Često možemo čuti tvrdnju da muškarci stalno misle o seksu. Tačnije, popularni mit kaže da o njemu misle svakih sedam sekundi. Šta je istina?

Državni univerzitet Ohija je sproveo istraživanje o tome koliko studenti razmišljaju o seksu, hrani i spavanju. Utvrđeno je da muškarci prosječno 19 puta razmišljaju o seksu, dok žene to rade u prosjeku 10 puta.

Dakle, rezultati istraživanja sugerišu kako muškarci razmišljaju o seksu skoro dvaput više od žena. Međutim, istraživači su naveli da zapravo ne postoji značajna veza između spola i razmišljanja o intimnim odnosima.

Muškarci češće misle o seksu, ali također razmišljaju o hrani i spavanju češće nego žene. Kompanije OnePoll i Pure Romance su 2019. godine sprovele istraživanje o tome koliko su seksualno aktivni Amerikanci voljni pričati o intimnim odnosima.

U rezultatima je navedeno da se 65 posto njih osjeća ugodno dijeleći ove informacije s drugima, a od toga je 29 posto ljudi kazalo da im je ovo "veoma ugodno".

Naravno, najviše njih o seksu priča s partnerom, odnosno partnericom (61 posto), zatim s najboljim prijateljem ili prijateljicom (60 posto), prijateljima (40 posto), kolegama na poslu (28 posto) i cimerima (26 posto).