Znatna transformacija
378

Britanka pokazala kako izgleda nakon razvoda, poslije 18 godina se posvetila svom izgledu

I. B.
Emma je doživjela procvat otkako se rastala od supruga (Foto: Daily Mail)
Emma je doživjela procvat otkako se rastala od supruga (Foto: Daily Mail)
Loša veza ili brak doista mogu imati negativne posljedice na zdravlje, pa samim tim i izgled osobe. Jedna Britanka sada je nevjerovatnu transformaciju izgleda pripisala razvodu nakon 18 godina provedenih u braku.

Emma Sheppard (42) iz Blackpoola se prije godinu dana razvela od supruga s kojim je provela gotovo 20 godina u bračnoj zajednici.

Nažalost, to vrijeme za Emmu nije bilo ispunjeno srećom, a ona je otkrila i kako su je užurbani život i nedostatak vremena da se bavi sobom, učinili duboko nesretnom, što se na kraju odrazilo i na njen izgled.

Dvije godine kasnije život Britanke, koja je po zanimanju ​​djelatnica socijalne skrbi, doživio je procvat. Mama dvoje djece posvetila se sebi i danas izgleda dosta bolje. Upisala je teretanu, prestala jesti brzu hranu, a otvorila je i nalog na Tinderu te ponovo izlazi s muškarcima.

Emma tvrdi da se nakon razlaza sa suprugom osjećala ispijeno i umorno (Foto: Daily Mail)
Emma tvrdi da se nakon razlaza sa suprugom osjećala ispijeno i umorno (Foto: Daily Mail)

"Prije sam uvijek samo gledala da radim i brinem se za sve ostale. Ali, jednog dana, nakon što sam se razvela, shvatila sam da sam ja došla na red. Izgledala sam staro, prazno i iscrpljeno, ali sada živim svoj najbolji život. Osjećam se nevjerovatno. Ljepota doista dolazi iznutra", rekla je Emma za pojedine strane medije.

Emma se udala relativno mlada, kada je imala 22 godine, a u početku je mislila da ima sve što je čini sretnom.

"Udala sam se za cijeli život. Bio je to on, djevojčice i posao. Osjećala sam da sam sve sredila", rekla je.

No, brak Emme i njenog supruga počeo je pucati prije nekoliko godina, a on se potom odselio od kuće. Krajem 2021. godine, finaliziran je i razvod.

"Bilo je jako loše nakon što je on otišao, to me slomilo. Osjećala sam se bezvrijedno. Imala sam napade panike i bila sam bez samopouzdanja. Samo sam preživljavala i radila kako bih platila račune. Jednog dana sam se probudila i pomislila da moram promijenit isvoj život", rekla je Emma.

Emma je skratila svoju naviku pušenja od 20 cigareta dnevno na samo četiri. Počela je ići u teretanu pet puta sedmično, a promijenila je i svoju ishranu. Brzinske i nezdrave obroke zamijenila je dosta zdravijim namirnicama.

Emma danas izgleda skroz drugačije (Foto: Daily Mail)
Emma danas izgleda skroz drugačije (Foto: Daily Mail)

Promjenu je napravila i u svom ormaru, gdje je svoju uglavnom crnu odjeću zamijenila odjevnim predmetima u veselim, živim bojama.

"Sve u vezi mene je sad potpuno drugačije. Ljudi kažu da izgledam nevjerovatno u odnosu na prije, a ja mislim da je to zato što sam tako sretna iznutra. Najčudnije je što sam stvarno vjerovala da sam sretna u braku", objašnjava Emma.

Emma je svjesna da je tek na početku te da je čeka još puno lijepih stvari. Trenutno nema novog partnera no, nije zatvorila vrata pred tom opcijom.