Anketa magazina Sugar
0

6 posto djevojčica imalo seks prije 12. godine

Sarajevo-x.com
Nakon što je svjetsku javnost šokirala vijest o rođenju djevojčice Maisie čiji su roditelji 13-godišnjak i 15-godišnjakinja, britanski tinejdžerski magazin napravio je anketu među svojim čitateljicama o tome kad tinejdžerke stupaju u seksualne odnose.

U anketi magazina Sugar učestvovalo je 1770 djevojčica i tinejdžerki u dobi od 12 do 18 godina, a šest posto djevojčica otkrilo je da su počele prakticirati seks prije 12. godine života.

Anonimna anketa također je pokazala da je sedam posto djevojčica priznalo da su spavale sa deset ili više dječaka, dok je 18 posto njih spavalo s mladićem s kojim nisu bile u vezi.

Unatoč sve ranijem stupanju tinejdžerki u spolne odnose, čak 11 posto njih može mladića dovesti kući, a roditelji dozvoljavaju da mladić prenoći u njenoj sobi, dok 27 posto djevojčica može dovesti dečka da prenoći ali u odvojenim sobama.

Samo 16 posto britanskih tinejdžerki ne smije dovesti dečka kući, a više od 50 posto krije od roditelja da ima dečka.

Isto tako, 47 posto ispitanica priznalo da se na seks odlučilo zbog pritiska prijateljica ili dečka, a 27 posto je priznalo da osjeća sram i zabrinutost zbog učinjenog.

'Skoro svi u mojoj školi su imali seks, pa sam i ja htjela probati. S dečkom sam bila godinu dana i stalno smo prekidali. Mislila sam da će nas to spojiti, ali ustvari on je nakon toga prestao pričati sa mnom', napisala je jedna djevojčica magazinu Sugar.

Urednici magazina su nakon objavljivanja ankete upozorili roditelje da ulože više truda u mentalni i seksualni odgoj svoje djece, te da moraju raditi na podizanju samopouzdanja kod djevojčica jer je dob u kojoj djevojčice stupaju u seksualne odnose godinama postaje sve niža.