lifestyle
0

Lena Stefanović na Sarajevo Fashion Weeku

Sarajevo-x.com
Na Sarajevo Fashion Weeku koji se održava od 3. do 8. maja po drugi put će se predstaviti dizajnerica Lena Stefanović.

Mlada dizajnerica nakon završenog studija na prestižnom Central St. Martin's koledžu u Londonu i angažmana za firme poput Cacharel, Clements Ribeiro i Stella McCartney živi i radi u Sarajevu.

Na sedmici mode Lena će predstaviti kolekciju od 25 modela za proljeće-ljeto 2006. Njezini su modeli ženstveni i romantični, a sama dizajnerka naglašava kako kreira luksuznu pret-a-porte odjeću za ženu sa stilom.

Ističući kako se lični stil i identitet najbolje prepoznaju u detaljima koji su rijetki, posebni i neobični, Lenina nova kolekcija nastala je iz potrebe žene za unikatnim i pažljivo izrađenim odjevnim predmetima.

Dio kolekcije namijenjen je za dan, odmor i relaksaciju. Preovladavaju lepršave kreacije haljina, suknji i bluza izrađenih od najnježnijeg viskoz-žerseja i chiffon svile u prljavo pastelnim bojama sive, ljubičaste i plave u kombinaciji sa crnom.

Drugi dio kolekcije čine kreacije namijenjen je specijalnim i večernjim prilikama. Izrađeni od džakarta, lemea i pamuka, modeli su rađeni u klasičnoj kombinaciji crne i bijele boje sa dodacima zlatnih tonova.

Za modnu reviju Lene Stefanović koja će se održati u nedjelju 7. maja u BKC-u u 20.00, posebno su naručeni Swarovski kristali i poludrago kamenje za izradu asesoara koji će upotpunili atmosferu kolekcije.