lifestyle
0

'Latin lover' ipak ne postoji

Klix.ba
Istraživanje seksualnih navika mladih Španaca je poljuljalo sliku o spontanom latinskom ljubavniku pokazavši da čak 77% Španaca unaprijed planira kada će imati seks.

Istraživanje je izvršila SFSS (Spanish Federation of Sexology Societies) putem telefonskih intervjua sa više od 1200 ljudi.

Ovi intervjui su pokazali da je u današnjem životu mladih Španaca između 18 i 24 godine spontanost postala misaona imenica te da većina njih unaprijed planira kako će provesti dan, kao i mjesto na kojem će voditi ljubav sa svojim partnerom.

Seksolog Carlos San Martin izjavio je da, iako predodžba o 'macho' ljubavniku više nije stvarnost (a ko zna da li je ikad i bila), muškarci danas više pažnje posvećuju nježnosti i komunikaciji, što je i ključ uspješnih veza na seksualnom planu.

Visoke cijene kuća i stanova u Španiji je razlog zašto mnogi mladi žive sa svojim roditeljima te da seksualne odnose imaju tek kada oni izađu iz kuće.

Prosječni par vodi ljubav dva ili tri puta sedmično, dok svi to preferiraju raditi subotom naveče. 86% ispitanih tvrde da su zadovoljni svojim seksualnim životom.