Lactalis BH i ove godine sponzor Škole trčanja Klix

Lactalis BH i ove godine sponzor Škole trčanja Klix
45
Klix.ba
31.1.2017. u 14:42
0
komentara
45

dijeljenja
Lactalis BH i ove godine sponzor Škole trčanja Klix Foto: Arhiv/Klix.ba
Udruženje Marathon ove godine okuplja petu generaciju polaznika Škole trčanja Klix, a podršku ovom sve popularnijem projektu pružit će Lactalis BH sa brendom Dukat, koji uz promociju trčanja, kao zdrave životne navike, promoviše i zdravu ishranu.
"Veoma smo ponosni što je ovako značajna globalna kompanija prepoznala kvalitet tima i doprinos zajednici koji pružamo već 10 godina. Zaista smo posebno zahvalni kompaniji Lactalis BH koja je prva u ovoj godini pokazala spremnost da bude partner na svim trkama koje udruženje Marathon bude organizovalo, kao i Školi trčanja Klix. Moram istaći da su Lactalis BH proizvodi već postali omiljeni među sportistima, posebno trkačima, i radujemo se jer nas čeka jedna jako lijepa i uzbudljiva godina", kazao je Erol Mujanović, jedan od osnivača Udruženja Marathon.

Zahvaljujući stalnim aktivnostima Udruženja Marathon, Sarajevo postaje sve popularnije na mapi gradova u regiji koji uspješno organizuju utrke kojima se osim sportskog načina života podstiče i turizam, kao i razvoj ekološke svijesti šire zajednice. Lactalis BH je i prošle godine podržao polaznike Škole trčanja Klix, kao i brojne sportsko-rekreativne aktivnosti u organizaciji ovog Udruženja.

"I ove godine želimo dati podršku projektima koji uspjevaju animirati veliki broj osoba da aktivnim sudjelovanjem u njima unaprijede svoje zdrave životne navike. O uspjehu Škole trčanja Klix ili Sarajevo polumaratona dovoljno govore brojevi polaznika koji iz godine u godinu rastu, zbog čega ih i jesmo prepoznali kao značajne projekte u podizanju svijesti građana na unaprjeđenju zdravlja. Naš proizvodni portfolio svakako može odgovoriti potrebama svih onih koji su svjesni da će kvalitetnom i zdravom ishranom uspješnije odgovoriti zahtjevnim treninzima i utrkama", istakao je Haris Kadenić voditelj marketing odjela Lactalisa BH.

Osim Škole trčanja Klix i Sarajevskog polumaratona, Lactalis BH sa brendom Dukat bit će prijatelj i projekta Djevojke na trčanju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.