Najskuplja zabava na svijetu?
0

Kylie otvara hotel u Dubaiju

Sarajevo-x.com
Vlasnici dugo iščekivanog egzotičnog odmarališta, Palm Jumeiraha u Dubaiju, na ceremoniju otvaranja hotela na umjetnom otoku potrošiće više od 20 miliona eura.

Na ovoj, kako organizatori najavljuju, najskupljoj zabavi svih vremena, nastupiće australska pjevačica Kylie Minogue za honorar od nevjerovatnih dva i pol miliona eura i tako postati najplaćenija pjevačica na nekoj zabavi ikad.

Nastup Kylie na otvorenju hotela "Atlantis" pred 2.000 slavnih i imućnih gostiju trajaće 60-ak minuta, a biće priređen i vatromet vrijedan skoro četiri miliona eura.

Razne delicije i specijaliteti svjetskih kuhara za nekoliko hiljada ljudi koštali su još dva miliona eura, a avionske karte i hotelske sobe za poznate goste, glumce, političare i muzičare koštale su otprilike 10 miliona eura.

Umjetni otok u obliku palme, Palm Jumeirah, već je bio domaćin mnogim poznatim osobama kao što su John Travolta, Whitney Houston, Janet Jackson i Stevie Wonder, a Beckhamovi ovdje imaju i kuću.

Hotel "Atlantis" građen je u duhu legendarnog izgubljenog grada Atlantide i po pisanju Daily Maila "nikoga ne ostavlja ravnodušnim". Hotel ima 17 restorana, vodeni park i najekstravagantijie apartmane na svijetu.

Naprimjer, apartman "Lost Chambers" ima ogromne podvodne prozore kroz koje gosti imaju pogled na 65 hiljada vrsta različitih riba, morskih pasa i raža, a apartman "Bridges" povezuje dva hotelska tornja.

Prvu rezervaciju izvršila je jedna britanska porodica koja je za trodnevni polupansion u "Atlantisu" uplatila iznos od vrtoglavih 56.000 eura.