{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kutija za sitnice

S
25.8.2008. u 12:09
0
8
Kutija za sitnice
0
Ovaj put ćemo vam pokazati kako da brzo i jednostavno ukrasite običnu kutiju za cipele koju možete poslije koristiti za čuvanje olovaka, bojica ili raznih drugih sitnica.
Pripremile: Ramona i Narya

Tehnika podsjeća na dekupaž ili salvetnu tehniku jer se radi o ukrašavanju predmeta motivima i slikama koje izrezujemo i potom lijepimo, ali tu sva sličnost prestaje. Ne morate ići u specijaliziranu prodavnicu da biste kupili salvete sa motivima za izrezivanje, ljepilo i lak. Sav materijal potreban za ovaj projekt sigurno već imate u kući tako da se odmah možete baciti na posao.

Potrebno nam je sljedeće: obična kutija za cipele, stare novine ili časopis, ljepilo i providna samoljepljiva traka (selotejp).Iz novina ili časopisa izrežite slike, motive, fotografije, slova ili riječi po želji. Možete ukrasiti kutiju motivima samo jedne vrste npr. cvijećem ili samo izrezanim slovima ili riječima, fotografijama životinja ili prirode, a možete i nasumično odabrati različite fotografije i motive. Izbor prepuštamo svakome pojedinačno.

Nakon toga lijepimo motive na kutiju. Mi smo odlučile da nećemo slijediti neki određeni raspored, već ćemo ih lijepiti kako nam padne na pamet. Kao rezultat toga nastao je ovaj mali kolaž na poklopcu kutije.Na isti način oblijepimo i ostatak kutije.I lakši dio je završen.
Kutiju možete ostaviti i ovako, ali vremenom će sličice početi da se odljepljuju ili će se kutija iskrzati od korištenja, tako da ćemo je radi zaštite cijelu oblijepiti providnom samoljepljivom trakom. To je teži dio.A teži dio je zbog toga što ovdje morate voditi računa da radite polako kako ne biste traku pogužvali ili zalijepili na pogrešno mjesto jer uklanjajući pogrešno zalijepljenu traku možete oštetiti motiv ispod.

Kada je cijela kutija oblijepljena…...preostaje vam još da je napunite......i odložite na neko mjesto na kojem će biti vidljiva tako da joj se možete diviti.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: