Mjesečni najam 60.000 dolara
0

Zavirite u unutrašnjost najskupljih apartmana na svijetu

Klix.ba
Spektakularan pogled na Atlantski okean i na kompletan New York pruža se iz apartmana na vrhu nebodera u ulici Beekman, za koji arhitekta Frank Gehry tvrdi da ne postoje više smješteni apartmani na cijeloj zapadnoj hemisferi.

Mjesečni najam ovih luksuznih nekretnina koštat će nevjerovatnih 45.000-60.000 dolara, a vlasnici taj astronomski iznos pravdaju riječima: "Ovo su najbolji apartmani na najtraženijoj lokaciji na svijetu, koje je dizjanirao vrhunski arhitekta".

Zainteresiranima za iznajmljivanje se preporučuje da ne dozvole da ih zavara minimalistički stil, jer su apartmani opremljeni najluksuznijim i najskupljim sadržajima.

Stanari će imati pristup zatvorenom bazenu, pilates sobi i igraoni za djecu. Cijena varira u zavisnosti od veličine pa će tako onaj s dvije spavaće sobe mjesečno koštati 45.000 dolara, a ukoliko želite četiri spavaće sobe morat ćete izdvojiti 60.000 dolara svaki mjesec.

"Ovi apartmani su za dvije vrste ljudi, one koje vole da se hvale da im je omogućen najskuplji pogled na svijetu i one koji cijene vrhunsku arhitekturu i dizajn. Govorimo o iznimno bogatim ljudima", kazao je Susi Yu, potpredsjednik kompanije koja je investirala u projekt.