|

Zavirite u unutrašnjost luksuznog doma Walta Disneyja

Zavirite u unutrašnjost luksuznog doma Walta Disneyja
0
Klix.ba
17.6.2013. u 09:53
13
komentara
0

dijeljenja
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Lični ponos i radost Walta Disneyja, kuća i imanje koje je bilo inspiracija za izgradnju Disneylanda, sada je na prodaju, a njegova vrijednost iznosi 90 miliona američkih dolara.
Carolwood Estate u Los Anegelsu smatra se rodnim mjestom tematskog parka u kojem je Disney zamislio veliko širenje njegove animacijske firme u okviru zabavnih parkova.

Tokom 1950. godine ovaj mogul je izgradio ogromni voz koji je obilazio oko kuće. I danas postoje ostaci šina, vrata i tunela kojima je prolazio.

To je bio voz koji je Disney koristio za svoju zabavu i koji ga je ponukao da izgradi velike zabavne parkove u kojima bi i drugi ljudi uživali.

Disney i njegova supruga Lillian nazivali su svoju kuću domom iz snova. No, uskoro se taj dom pretvorio u zabavni park s vozom Carolwood Pacific Railroad. Tada je krenulo planiranje ozbiljnih projekata i nakon pet godina otvoren je Disenyland.

Danas je ovo mjesto muzej u kojem posjetioci mogu vidjeti kako je Walt ostvario svoj san nazvan Disenyland.

Lukszuna kuća ima osam spavaćih soba, 17 kupatila i 3,7 hektara fantastično uređenog vrta.

Milijarder Gabriel Brener kupio je imanje 1998. godine za samo 8,45 miliona dolara. Disenyjev dom je uništen i ponovo izgrađen. Luksuzna glavna kuća sada ima i bazen, kinosalu, dvije sigurne sobe, vinski podrum i tri bara.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...