Tradicija i luksuz
636

Promo / Zavirite u renovirani ilidžanski hotel Austria & Bosna sa pet zvjezdica

Luksuzni renovirani ilidžanski hotel Austria & Bosna sa pet zvjezdica jučer je svečano otvoren, a mi vam nudimo da zavirite u neke od njegovih prestižnih prostorija.

Priča o ovom hotelu počinje davne 1892. godine kada je projektovan u doba austrougarske vladavine u BiH. Od tada do danas baštini tradiciju elitnog turizma na Ilidži, u Sarajevu i BiH kada je bio i rezidentni hotel austrougarskog prestolonasljednika Franza Ferdinanda.

Kompanija Hoteli Ilidža jučer je kompletirala ovu investiciju i otvorila svoja vrata jedinstvenim potrebama gostiju koje obuhvataju ugodni komfor, jedinstveno opremljene sobe, apartmane i restorane, kao i savršeno uređene konferencijske prostore, ali i one za uživanje u wellness i spa centru.

Kompleks ima 115 smještajnih jedinica sa 250 ležaja, zatim 12 apartmana među kojima je i predsjednički apartman Franz Ferdinand, restoran Austria a la carte sa ljetnom baštom i pogledom na fontanu, kao i restoran Bosna sa ljetnom baštom i pogledom na park sa kapacitetom do 500 osoba.

Kongresne sale imaju kapacitet do 300 osoba, a u ponudi su i bazen, wellness centar, parking i garaža.

"Otvaranje hotela Austria & Bosna u kategoriji pet zvjezdica je nastavak realizacije poslovne vizije Uprave Hoteli Ilidža kojoj su prethodile investicije potpune obnove Hotela Terme od 2003. godine, hotela Hercegovina i Crystal sa četiri zvjezdice 2007. i 2008. godine koji su bili potpuno devastirani ratnim razaranjima kao i hotel Austria & Bosna, izgradnja Kongres centra Terme 2013. godine te turističkog naselja Oaza u kategoriji pet zvjezdica sa potpunim turističkim sadržajem: 12 vila, 60 smještajnih jedinica, restoran Oaza, sportski tereni i kamp", navode iz Hotela Ilidža.

U budućnosti kompanija će realizirati izgradnju novog restorana na Vrelu Bosne pored već postojećeg restorana Labud, koji će upotpuniti turističku ponudu grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

"Hotel Austria & Bosna predstavlja dragulj u hotelskoj ponudi Sarajeva i ispunit će sva vaša očekivanja kada su u pitanju smještaj, organizacija poslovnih događaja, proslava i svečanih okupljanja. Naši iskusni organizatori događaja pomoći će vam da svoju kompaniju predstavite na najbolji mogući način i bit će nam zadovoljstvo da vam pružimo sve potrebne informacije o raspoloživim ponudama, datumima i cijenama. Hotel su svečano otvorili predsjednik Uprave Hoteli Ilidža d.d. i vlasnik kompanije Alija Budnjo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić. Posjetite Hotel Austria & Bosna ***** u Sarajevu, BiH - u prekrasnom dijelu Evrope i budite naš dragi gost! Osjetite duh tradicije u novoj luksuznoj pojavnosti! Dobro došli!", poručili su iz ovog hotela.